MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, partilerinde küsen darılan aday aday olmadığını belirterek hedeflerinin 3 milletvekilliği olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar’da 18 aday adayından 5’ini seçmenin oldukça zor olduğunu belirten Demirel, “Herkesin kafasında bir sıralama var. Genel merkezimiz bu şekilde bir sıralama yapmıştır. Kişisel değerlendirmeme göre; güzel bir sıralama olmuştur. Afyonkarahisar şartlarına uygun olduğunu düşünüyorum. Bu sıralamayı en güzel bir şekilde destekleyeceğim.” dedi.

Adayların daha çok merkez adayı olduğu ilçelerden gösterilmediği yönündeki eleştirileri değerlendiren Demirel, Demirel, “Bu ayrımcılığı kabul etmiyorum. Bütün ilçeler Afyonkarahisar’a aittir. İllaki Çay’dan olacak, Emirdağ’ından olacak, Sandıklı’dan olacak diye bir kural yoktur. Hepsi bizim davamızın adamıdır. İthal aday yoktur. 18 kişiden 5 kişiyi seçmek kolay değildir. Bizim partilerle olan farkımız şudur; Biz asla şahıslara oy vermeyiz. Biz partinin görüşüne ve düşüncelerine oy veririz. Diğer partiler kişilere oy verirler, liderlerine oy verirler.” diye konuştu.

Hedeflerinin en az 3 milletvekili olduğunu ifade eden Demirel, 2 milletvekili çıkarırlarsa kendisinin başarısız olarak değerlendireceğini anlattı. Demirel, şu andan itibaren diğer aday adaylarıyla birlikte 5 adayla birlikte Afyonkarahisar’ı 5 bölgeye ayırıp çalışmalar başladıklarını kaydetti. Demirel, şunları söyledi: “Partimize küsüp,darılıp ayrılan aday adayımız olmamıştır. Hepsi il başkanlarının emrindedir. Hepsi basının huzurunda en iyi şekilde çalışarak partiye katkı sağlayacaklarını deklare etmişlerdir. Bize bunlar güç veriyor. Şu andan itibaren bölgelere dağılmış durumdayız.”