Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli rüzgar sonrası denizde meydana gelen su hortumu bir yelkenli tekne karaya sürükledi.
İlçede, Sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan yağmur yerini lodosa bıraktı. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos körfezde deniz trafiğini de olumsuz etkiledi. Bazı günübirlik gezi tekneleri lodos nedeniyle seferlerini iptal ederken limana demirli bazı yat ve teknelerde açığa demirledi.
Öte yandan Marmaris’e 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye mahallesinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle deniz üzerinde oluşan su hortumu kıyıya yakın bir yelkenli tekne karaya doğru sürükledi. Hortumun kısa sürmesi yelkenliyi karaya vurmaktan kurtardı. Deniz hortumu bir balıkçı tarafından fotoğraflandı.
Lodosu fırsat bilen sörfçüler ise fırtına nedeniyle boşalan sahilde rüzgarla dans etmenin heyecanının yaşadı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtınanın akşam saatlerinde yerini yağmura bırakmasının beklendiği bildirildi.