Milas Türk Sanat Musikisi Derneği ve Milas Anadolu Lisesinin düzenlediği konserde Milaslı gazilere oturacak yer bulunamamasıyla ilgili süreç mutlu sonla bitti.
Milas Türk Sanat Musikisi Derneği ve Milas Anadolu Lisesinin geçtiğimiz hafta Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği konserde, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi gazilere, oturacak yer temin edilmemesi tepkilere neden olmuştu. Durumdan üzüntü duyan dernek ve konser yetkilileri bir araya gelerek, olayı açıklığa kavuşturdu.
Milas Türk Sanat Musikisi Derneği Başkanı Nuri Göçmen, Milas Anadolu Lisesi Müzik Topluluğu Koro Şefi Ali Çakır, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Rifat Uzman ve İsmail Turgay, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesini ziyaret etti.
Ziyarette Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban’a çiçek veren Göçmen ve Çakır, istem dışı şekilde oluşan durumdan dolayı özürlerini iletti.
“GAZİLERİMİZİ HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Göçmen, oluşan durumda asla bir artniyet bulunmadığını ifade ederek, “Biz gazilerimizin değerinin farkındayız. Onları her etkinliğimize mutlaka davet etmeye özen gösteriyoruz. Her zaman aramızda görmek istediğimiz bir grup. O gün oluşan durum, bizlerin sahnede olması nedeniyle kaynaklanmıştır. Asla bir artniyet bulunmamaktadır” diye konuştu.
Koro Şefi Çakır da, ilk kez şarkı ağırlıklı Türk Sanat Musikisi Derneği ve okul öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği konserde, gençlere sanat müziği mirasını anlatmanın amaçlandığından söz ederek, “Biz de halkımız ve gazilerimizin bu resimde olmasını istedik. Davetiyeyi ben bizzat kendim getirip verdim. Ancak, spot ışıkları ve sahne telaşıyla o durumu fark edemedim. Ben şahsen durumu fark etsem, sahneden müdahale ederdim” ifadelerini kullandı.
Gösterilerin tepkileri de haklı bulduğunu vurgulayan Çakır, durumdan üzüntü duyduğunu dile getirdi.
“KASIT OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDİK”
Ziyaret nedeniyle etkinlik yetkililerine teşekkür eden Başkan Sarban, durumun oluşmasında herhangi bir kasıt olduğunu hiçbir zaman düşünmediklerini anlattı. Özellikle okulların her davetinde yanlarında olmaya çalıştıklarını aktaran Sarban, “Biz özellikle gençlerimiz gazileri tanısın, gazilik nedir bilsin diye her etkinliğe gitmeye çalışıyoruz. Bu etkinliğe de o sebeple gittik. Ancak, ayrılma kararı almamız, tepkilerin yükselerek programın ahengini bozma ihtimalini önlemek içindi. Biz her zaman kurumlarımızın bu tür etkinliklerini desteklemeye devam edeceğiz. Bu nazik ziyaret için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.