Muğla’nın Milas ilçesinde özel bir kuruma ait inşaatta çalışan 28 işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri sürerek, çalıştıkları inşaatın çatısına çıkıp eylem yaptı.

Milas’ta ilçe merkezinde devam eden özel bir kuruma ait inşaatta çalışan 28 işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle, çatıya çıkarak eylem yaptı. İşçiler, yüklenici firma sahibinin üç aydır maaşlarını vermediğini belirterek, patron gelip paralarını ödeyene kadar çatıda kalacaklarını söyledi. İşçiler, “Bu inşaatta çalışmaya başladıktan sonra, bir ay asgari ücretten maaşlarımız ödendi. Ondan sonra bir kuruş para alamadık. Üç aydır, ’bugün-yarın ödeyeceğim’ diye oyalanıyoruz. Yaklaşık 100 bin TL kadar bir alacağımız birikti. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Bunun için çatıya çıktık ve patron gelip paralarımızı ödeyene kadar da buradan inmeyeceğiz” diye konuştu.

Polis, saatlerce dil döktü

Olay yerine ulaşan polis ekipleri, çatıdaki işçileri aşağıya inmeleri için ikna etmeye çalıştı. Saatlerce işçilere dil döken polislerin tüm girişimlerine rağmen işçiler aşağıya inmemekte direndiler. Sonunda yüklenici firmanın sahibi inşaat alanına geldi.

Firmadan 50 bin lira kadar alacakları olduğunu ve parayı da işçilerin sorumlusuna ödediğini belirten yüklenici firmanın sahibi ise, "Buna rağmen kimsenin burnu kanamasın, ben parayı ikinci kez ödeyeceğim" dedi. Ancak parayı çek olarak ödeyebileceğini söyleyen firma yetkilisi, işçilerin nakit ödeme alma konusunda diretmeleri üzerine şantiyedeki kendisine ait ofise girdi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye görevlileri sevk edilirken, polis her iki tarafı uzlaştırmak için yoğun bir çaba harcadı.

Saatler süren uğraşın ardından paralarını alan işçiler çatıdan inerek eylemlerine son verdi.