Muğla’nın Marmaris ilçesinde darbe girişimcileri ile çıkan çatışmada aracı içinde şehit düşen Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru Nedip Cengiz Eker (31) için Muğla Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, siyasi partilerin temsilcileri, şehit polisin babası Nihat, annesi Güzel Eker ve vatandaşlar katıldı.
Aydın’da toprağa verilecek Şehit polis için düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris’te sivil idareye yönelik gerçekleştirilen kalkışma sonrası o hainlerin cevabını aldığını söyledi. Vali Çiçek, “Unutmasınlar. Bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları, hukuk devleti onların dersini verecektir. Pensilvanya’dan seslenme, gel buraya FETÖ. Biz bu ülke için şehit oluruz. Arkanda kimler varsa şunu bilsin ki, önce devlet, önce bizler, güvenlik güçlerimiz ve kanunlarımız var. Muğla ve Türkiye Cumhuriyet’i topraklarında sizi yaşadığınıza pişman edeceğiz. Öyle pişman olacaksanız ki, darbe girişiminde, ihanet durumunda bulunmayacaksınız, bulunamayacaksınız. Hevesleriniz kursağınızda kalacak. Siz ne sandınız Türk milletini, siz ne sandınız demokrasi sevdalılarını, siz ne sandınız milli iradeyi ki böyle bir girişimde bulunuyorsunuz. Cengizim, söz veriyoruz. Köklerini kazıyacağız” dedi.
Törende şehidin kız kardeşi ve ailesi şehit polisin naaşı başında göz yaşı dökerken, toprağa verlmek üzere şehit Polis Nedip Cengiz Eker’in naaşı Aydın iline gönderildi.