31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde muhtar adayları da belli olmaya başladı. Kahramanmaraş’ta da muhtar olmak isteyen birçok aday hızlı bir şekilde düğmeye bastı.

Adaylıklarını açıklayarak seçim çalışmalarına hızlı başlayan muhtar adayları birbirinden değişik seçim sloganları ile adeta bir yarış içerisine girdi. Yerel seçimler için henüz tam anlamı ile sahaya inmeyen belediye başkan adaylarının yanı sıra mahalle muhtar adayları, başkan adaylarından hızlı çıktı.
Gerek sosyal medya üzerinden gerekse de el broşürü, reklam, ve afişler üzerinden birçok muhtar adayı adeta birbiri ile yarışıyor.
Broşürünü bastıran, sloganını belirleyen Kahramanmaraşlı muhtar adayları soluğu sosyal medyada alıyor. Farklı projeler ile paylaşımda bulunan adaylar bununla yetinmeyip hatta paylaşımlarının da paylaşılmasını isteyerek daha çok seçmene ulaşma çabasındalar.
Kahramanmaraş kent merkezinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de oldukça hareketli ve heyecanlı geçen muhtar adayları sosyal medyanın yanı sıra teknolojiyi de iyi bir şekilde kullanıyor. Tabiri caiz ise tanıdıklarının vasıtası ile onların da tanıdıklarına telefonla ulaşarak ziyaret için randevu talebinde bulunan muhtar adayları mahalle için yapacakları projeleri birbiri arkasına sıralıyor.
Bu randevularda ise dikkatlerden kaçmayan, muhtar adaylarının diğer adaylardan kendini ayıran bariz özelliklerden bahsetmesi oluyor.
Bazı muhtar adayları belediye başkan adaylarından bile duyamayacağımız projeleri birbiri arkasına sıralayarak heyecanından yerinde duramıyor. Haaa… İçlerinden illaki biri muhtar seçilecektir, umarım bu heyecanlarını seçildiklerinde kaybetmezler ve aynı heyecanla görevlerini yerine getiriler. Bunun yanı sıra güzel olan projeleri de inşallah belediye başkanlarına kabul ettirerek uygulamaya geçirebilirler.
Köylerde ise bu durum daha heyecanlı geçerken seçim çalışmaları biraz farklı ilerliyor. Köy kahvelerinde yapılan toplantılar, hane ziyaretleri ve şehirde olan seçmene ulaşılma gibi farklı yöntemlerde ilerliyor. Bir takım imkanı olan adaylar ise köylerin eksiklerini giderme adına seçmenin gönlünü kazanmak için elinden gelen çabayı sarf ediyor.
Hal böyleyken, geçtiğimiz yıl yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında önemli adımlar atılan Türkiye'de, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etti. Türkiye'deki muhtarın özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi talebi de yapılan mevzuat düzenlemesiyle karşılandı.
Umuyor ve umuyoruz ki son iyileştirmelerden dolayı değil de hakikaten hizmet sevdalısı olan muhtar adayları yola çıkmıştır. Ben değil mahallem ve hizmet diyen anlayışın benimsendiği bir muhtarlık seçimi olması dileğiyle muhtar adaylarımıza başarılar diliyorum…