Gaziantep’te müdürlük müracaatında bulunmayan ama değerlendirmeye tabi tutulup düşük puan verilen Ahmet Ünal tarafından açılan davada Gaziantep Valiliği, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve şube müdürleri hakkında soruşturma izni verdi.

Şahinbey Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski müdürü Ahmet Ünal, Temmuz 2014 tarihinde müdürlük müracaatında bulunmamasına rağmen değerlendirmeye tabi tutulup 21 puan verildi. Şu an emekliliğini isteyen Ahmet Ünal, küçük düşürüldüğü ve rencide edildiği gerekçesiyle Gaziantep İl İdare Kurulu’na; Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erkan Aklap ve Aydın Albak ile Gaziantep İl Milli Eğitim Şefi Adem Akman ve Gaziantep İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Hançerkıran hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan ön inceleme sonucunda, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erkan Aklap ve Aydın Albak hakkında 'görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği' sonuç ve kanaatine varıldığından haklarında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verildi. Valilik, İl Milli Eğitim Şefi Adem Akman ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Hançerkıran için ise soruşturma izni vermedi.