Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.
Toplantıya katılan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, MUŞ TSO’nun darbe girişimine karşı gösterdikleri tutumdan dolayı teşekkür ettiler. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin ana gündem olduğu toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkanı Murat Güresmer yaptı. Güresmer, darbe girişimi sırasında MUŞ TSO olarak ciddi duyarlılık gösterdiklerini vurgulayarak; "15 Temmuz darbe girişimine ne söylesek boş, çok derin bir üzüntüyle Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. İnşallah bundan sonra bu tür olayların tekrar ülkemizde yaşanmamasını temenni ediyoruz. Özellikle Muş Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda çok ciddi adımlar atmıştır. Tüm arkadaşlarımız olarak aynı gece mesajlarla üyelerimize ulaşmış, meydanlara çağırmıştır. Bu konuda çok ciddi duyarlılık göstermiştir" dedi.
Toplantıya katılan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Muş’un Türkiye’nin değil, dünyanın gündeminde olduğunun altını çizerek; "Hiçbirimiz, bugün burada bu gündemle bulunmak istemezdik. Ancak ülkemizin kara bulutlardan kurtulamadığını, karanlık güçlerin zinde olduğunu ve karanlık ellerin hala bu ülkeyi bir fiil dizayn etmesinde etkili olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha müşahede ettik. Bir şey daha müşahede ettik ki bu halk ve bu millet, gerektiği zaman ülkesine, bayrağına, birliğine, dirliğine en iyi şekilde mesaj vereceği duruşu sergilemiştir" diye konuştu.
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de; sivil yönetimin, milli iradenin her zaman tanktan, toptan, uçaktan çok daha güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade ederek; "Başkanımızın dediğin gibi keşke her zaman esnaflarımızın, tüccarlarımızın sorunlarını giderebilmek adına sık sık bir araya gelebilsek. İnşallah o günleri de göreceğiz. Bu bir haftadır, bugün 7’inci günü dolmak üzere, saat 22.00 gibi 8’inci güne gireceğiz. Maalesef talihsiz bir olay yaşadık. Rabbim tekrarını nasip etmesin. Çok üzgünüz, çünkü Türkiye’yi sıkıntılı bir duruma soktular, çok üzüntülüyüz, çünkü Türkiye’yi karanlık bir noktaya çekmeye çalıştılar. Çok üzüntülüyüz, hakikatten ekonomik değerler kayıp oldu, moral değerleri kayıp oldu. Ama bir o kadar daha sevinçliyiz. Sevincimiz şu; bu coğrafya şunu gösterdi, demek ki insanlarımızın kalbi, yüreği F16’lardan, tanklardan çok daha güçlüdür. Demek ki sivil yönetimin, milli iradenin her zaman tanktan, toptan, uçaktan çok daha güçlü olduğunu bir kez daha bu kadirşinas millet gösterdi. Tankın paletlerinin altına yatan o cesur yürekleri tekrar tekrar öpmek istiyoruz. Türkiye genelinde gerçekten çok büyük bir direnç gösterildi ki hemen kırıldı, boğazlarında kaldı o hain emelleri. Rabbim onlara en büyük cezayı versin” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.