Sen Yönetim Kurulu Genel Başkan Ayhan Çelik, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini bir daha lanetleyerek, darbecilerin en ağır şekilde ceza almaları gerektiğini söyledi.
Devleti ele geçirmek için darbe yapmaya kalkışan FETÖ üyelerine adeta ateş püsküren Çelik, “Bu lağım fareleri en ağır cezayı alana kadar sokakları terk etmeyeceğiz. AFAD-Sen olarak milletimizin ve demokrasinin yanındayız” dedi.
Sendika üyeleri ile birlikte ellerinde Türk bayraklarını alarak yaşanan darbe sürecinin karşısında olduklarını belirten Çelik, “Cumhurbaşkanımızdan emir gelene kadar meydanlardayız. 15 Temmuz akşamı yaşanan hareketlilik sonrasında darbe kalkışması olduğunu anladık. O gece hemen sosyal paylaşım sayfamızda herkesi sokağa çağırdık ve cesareti ile yaşayamayan; esaretiyle ölür! Gün bugün, dün ve yarın geç olabilir, cesareti olan şimdi tepkisini ortaya konsun ve meydanlara çıksın dedik. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara çıkın çağrısıyla birlikte genel merkezimizin Muş ilinde olması nedeniyle yönetim olarak gece yarısı sokaklardaydık ve tüm üyelerimize meydanlara çıkın ve Cumhurbaşkanımızın ‘Sokağa çıkın’ çağrısına uymalarını, zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma zamanıdır dedim. Yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte darbenin karşısında olduğumuzu o gece belirtmiş olduk. Cumhurbaşkanımız ‘tehlike geçti’ diyene kadar sokaklardayız ve olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Bu asker kılıklı yeraltı farelerine geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan Çelik, “Demokrasimize, ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah bize ömür verdiği müddetçe ülkemize sahip çıkacağız. Tüm AFAD Sendikası üyelerim adına 15 Temmuz akşamından bu yana yaşanan darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Bunlara en ağır cezalar verilene kadar rahat etmeyeceğiz. Bizler yönetim kurulu ve üyelerimizle beraber sokakları terk etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu FETÖ’cü grupları devletin içinden köklerini kazıyıp temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.