MUŞ (İHA) – Muş’un Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce rehabilitasyon merkezinden alınan 11 yaşındaki Bilal Kaymak, iki yıl aradan sonra yeniden eğitime kazandırıldı.
Hasköy ilçesinde iki yıl boyunca rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Bilal Kaymak, okuma yazma azmiyle yeniden arkadaşlarının arasına döndü. Koç Köyü İlkokulu’nda eğitimine devam eden engelli Kaymak, başarısından dolayı Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel tarafından bisikletle ödüllendirildi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, engelli olmanın başarıya engel olmadığını söyledi. Öğrencinin engel dinlemediğini belirten Bozyel, “Öğrencimiz 1 ve 2 sınıf dönemlerinde RAM’lık öğrenciyken okula uyumunu sağladık. Zamanla akranlarına yetişerek müthiş bir gayretle okuma yazma öğrendi. Bu yılın başında okul ziyaretlerimizde kendisinde büyük bir azim gördük. Engelli olmasına rağmen gözlerindeki ışıltıya şahit olduk. Bu yıl içerisinde sürekli olarak kendisini takip ettik ve başarısına şahit olduk. Kendisine sözümüz vardı ve o gayretini gösterdi, biz de onu verdiğimiz bisiklet sözüyle ödüllendirdik. Bu başarıda özel okul, öğretmen ve velisinin destekleri unutulmamalıdır. Ayrıca öğrencimizle yakından ilgilenen ücretli öğretmenimiz Murat Yalçın’ı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.