Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, ilk defa yapılan Uluslararası Tütün Çalıştayı’na destek veren AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek’e teşekkür etti.
Muş Tütün Kooperatifi bir araya gelen Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek’in destek verdiği Uluslararası Tütün Çalıştayı nedeniyle plaket vererek teşekkür etti. 70 bin üyesi adına vekil Şimşek’e teşekkür eden Solgun, “Uluslararası Tütün çalıştayını hepinizin malumu ilimizde gerçekleştirdik. Yaklaşık 20 ilden katılım oldu. Özellikle AK Parti Muş Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek, adeta TBMM’yi Muş’a taşıdı diyebiliriz. Eski bakanlarımız olsun, bakan ve bakan yardımcılarımız, yeni ve eski milletvekilleri ilimize geldiler. Bu konuda ciddi bir emek verdiler ve bu emeklerinden dolayı kendisine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ülkemizdeki 70 bin üreticimiz adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Gecesini gündüzüne kadar dilediğimiz bakanlıklara ve diğer milletvekillerine eşlik ettiler. Bizimle beraber bu çalışmaların gerçekleştirilmesini sağladılar” dedi.
Yapılan Uluslararası Tütün Çalıştayı’nda iki iş adamlarının mağdur ailelere birer ev hediye ettiklerini kaydeden Solgun, “Muş’ta da iki tane iş adamı iki mağdur vatandaşımıza da birer daire ev aldılar. İleriki günlerde inşallah Sayın Valimiz tapu işlemlerinin tamamlanması ile takdim edeceklerdir. O güzel günde de yine değerli vekilimizi görmek isteriz. Birçok yatırımcı Muş ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile irtibat halindedir. İnşallah huzur olursa çok ciddi işler ve yatırımlar olur” ifadelerini kullandı.
70 bin üyesi olan bir genel başkanlığın pozisyonun Muş’a kazandırılmasının çok önemli olduğunu ifade eden AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise “Genel başkanımız çok nazik davrandılar, aslında biz kendisini tebrik ediyoruz. Kendisi de ilk defa bir genel başkanlık pozisyonunu Muş’a getirdi. Hakikaten bir genel başkanlık pozisyonunu Muş’a getirmeniz ve birde AFAD Sen Genel Başkanlığının Muş’ta. Ama 70 bin kişinin yer aldığı bir genel başkanlığın Muş’a getirme başarısını elde etme büyük bir gayrettir ve sizleri tebrik ediyoruz. Yapılan çalıştayın Muş’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah ülkemize hayır getirir. Bunun yanında birde uluslararası boyutu var” dedi.
Tütünün artık çok ciddi faydalarının olduğunun vurgulayan Şimşek, “Tabi artık tütün sanayi, gıda, endüstride ve ilaç sanayisinde kullanılması temennisiyle inşallah daha sağlıklı bir gelir getirir. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız. Bu konuda siz değerli genel başkanımızın yanında olacağız ve üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bugün de inşallah yarın gibi inşallah durmak yok yola devam edip buda ilk çalıştayımız oldu. İnşallah gelecek sene bu çalıştayı Denizli’de yapacağız. Denizli ili de bizim kardeş şehrimiz. Muş’umuz küçük ama her değeri de bizim için bir değerdir. Bütün sektörler ve vatandaşımız başımızın tacıdır. Rabbim bize birlik ve beraberlik nasip etsin. Huzur dolu Ramazanlar ve günler bize nasip etsin” şeklinde konuştu.