Muş Valisi Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Tarihle yaşıt aziz milletimizin yetiştirdiği, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78’inci yılında minnetle ve şükranla yâd edildiğini ifade eden Vali Yavuz, hayatını ülkesine adayan Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, kadim medeniyet kodları üzerinde yükselerek, bir yandan miras aldığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını, bir yandan da güçlü bir ülke olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olduğunu belirtti.
10 Kasımların, sadece matem günü olmadığını dile getiren Yavuz, "Atatürk’ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olması en büyük arzumuzdur. Aziz Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 78. yıldönümünde ülkemiz, Cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak daha itibarlı ve daha güçlü bir ülke olma yolunda hızla ilerlemekte, bölgesinde barış ve istikrarın savunuculuğunu yapmaktadır. Gururla ifade etmeliyiz ki, bugün ülkemiz dünyada söz sahibi, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde stratejik rol üstlenen, gerçekleştirdiği hamlelerle ilham kaynağı bir ülke konumundadır. Tarihsel süreci içerisinde zorluklarla karşılaşan milletimiz, ’İmkânı olan değil, İmanı olan kazanır’ diyerek iradesi, duası ve kurtuluş mücadelesi ile her türlü sıkıntının üstesinden gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda dev yatırımlar ve büyük projelerle ekonomisini güçlendirirken, refah seviyesini de her geçen gün artırmaktadır. Bize düşen Şehit ve Gazilerimizin ülkemiz için göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı inançlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesillerimizi yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" ifadelerini kullandı.