Göksun Anadolu Lisesi Okul Müdürü Duran AYCI Erasmus + Stratejik Ortaklık KA2 projesi kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilecek “Okuldaki Şiddetin Sanat, Edebiyat ve Sporla Önlenmesi” adlı projeyle, öğrenci ve öğretmenlerin farklı kültürlerle etkileşimde bulunmalarına imkan sağlanacağını söyledi.

Projenin Göksun Kaymakamlığı  ve Göksun Anadolu Lisesi öğretmenlerinin katkısıyla hazırlandığını açıklayan Aycı "Litvanya Siauliai'dan  “Siauliu Sporta Vidurine Mokykla” okulunun koordinatör olarak katılacağı projede, Portekiz Vila Pouca de Aguiar'dan “Agrumento de Escolas de Vila Pouca de Aguiar Sul” okulunun, Yunanistan Atina'dan  “8th Lyceum of Athens” okulunun ve Türkiye Kahramanmaraş Göksun'dan  “Göksun Anadolu Lisesinin” ortak  olarak katılacağını" ifade etti.

Aycı projeyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

İlk etapta faaliyetlerin planlanması ve değerlendirilmesi için sadece öğretmenlerin katılacağı 2014 Yılı içerisinde bir ulus ötesi toplantı,  koordinatör ülkenin belirleyeceği ülkede yapılacaktır. 

Daha sonra 2015 yılı sonunda faaliyete katılan ortakların belirleyeceği bir ülkede değerlendirme toplantısı yapılacaktır. 2016 yılının başında o yıla ait faaliyetlerin planlanacağı bir ulusötesi  toplantı ortakların belirleyeceği bir ülkede yapılacaktır. 2016 yılı sonunda değerlendirme toplantısı yapılarak faaliyetler bitirilecektir. Bu faaliyetlere 6 (altı) öğretmen katılacaktır. Sadece öğretmenlerin katılacağı ulusötesi toplantılar (translational meeting) iki yıl içerisinde dört defa gerçekleştirilecek. 16  öğrenci ve 4 refakatçi öğretmenin katılacağı Eğitim, Öğretme ve Öğrenme Faaliyetleri  2015 Şubat ayı ile 2016 Şubat aylarında Yunanistan ve Portekiz”˜de gerçekleştirilecektir. 
         
Bu kapsamda asıl amaç, öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirlerinin kültürlerini tanımalarını,  birbirlerine saygı çerçevesinde davranmalarını ve hoşgörülü olmalarını sağlamaktır. Öğrenciler koro, halk oyunları, geleneksel sanatlardan ebru albümünü ve ”˜' Kendine ve çevrene saygı'' adı altında kısa bir film çekip gidilen ülkelerde sergileyeceklerdir. Bu bağlamda okulda bir erasmus plus takımı oluşturulacak ve bu takım okul gazetesi, gezi yıllıkları, web sitesi gibi aktiviteleri yapacaktır.

Okul projesinin Avrupa Komisyonu'nca sağlanan hibesi 27.720 Euro(Avro) 'dur.