Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesine kattığı 2 adet ‘Çöp Taksi’ ile dar sokaklarda bulunan ve zamansız çıkarılan çöplere anında müdahale ediyor.
202 bin nüfusu ile Karadeniz’in en büyük ilçelerinden birisi olan Altınordu’da temizlik çalışmaları her geçen gün aralıksız ve belli bir program çerçevesinde devam ediyor. Şehir temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Şehirde cadde ve sokakların yanı sıra park ve bahçe gibi alanların temizliği konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz” dedi.
Yaşanabilir bir Altınordu için gece-gündüz çalıştıklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Nüfus bakımından Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Altınordu ilçemizde temizlik konusunda tavizsiz çalışıyoruz. Şehrimizin daha temiz ve düzenli olması için belli bir program çerçevesinde çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız belli bir program dahilinde gerçekleştirilmekle beraber, yapılan çalışma olabildiğince vatandaşlarımızı rahatsız olmayacakları saatler içerisinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız çöp konusunda ne kadar hassas davranıp çevreyi az kirletirlerse bizlerin çöp konusunda yaptığımız giderler de o kadar az olacaktır. Yani en iyi temizlik kirletmemektir” diye konuştu.

“2 adet çöp taksi 7/24 hizmet veriyor”
Günün erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmalarının, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ettiğini ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “Belirli aralıklarla yapılan cadde ve sokak yıkamaları ile de temizlikte sürekliliği sağlıyoruz. Temizlik konusunda büyük bir hassasiyet gösteren ekiplerimiz acil alınması gereken çöplere 2 adet ‘Çöp Taksi’ ile anında müdahale ediyor. Dar, sokaklara rahatlıkla girebilen ‘Çöp Taksi’ ile işlemler daha kolay ve hızlı yapılabiliyor. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ise diğer çöp toplama araçlarına göre daha küçük olan Çöp Taksi trafiğin seyrini de olumsuz etkilemiyor” şeklinde konuştu.

“Alo Çöp”
Altınordu’da vatandaşların ekiplere 7/24 ulaşabileceklerini söyleyen Başkan Engin Tekintaş, 252 0 452 numaralı telefondan Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize çöp konusunda vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini dile getirebilirler” diye konuştu.