Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, fındık destek ödemelerinden yararlanan üreticilere ikametgahlarını Ordu’ya almaları yönünde çağrısını tekrarlayarak, “İl genelinde fındık destek ödemelerinden yararlanmak için başvuran kayıtlı 116 bin 350 fındık üreticisinden 45 bini Ordu dışında ikamet ediyor” dedi.
Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, fındık üreticilerine 7 yıldır ödenen destek ödemelerinden yararlananların istatistiklerini açıkladı. Yılmaz, destek ödemesi alan toplam 116 bin 350 çiftçi olduğuna dikkat çekerek, bunların 45 bininin Ordu’da ikamet etmediğini söyledi. ‘Ordu dışında yaşayıp fındık destek ödemelerinden yararlananların ikametgahlarını Ordu’ya aldırmaları’ yönündeki çağrısına gelen eleştirilerin haksız olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ”Yılın 11 ayı il dışında olup, sonra gelip 1 ay Ordu’da kalarak destek ödemesini tam alıp, her türlü hizmetten yararlanmayı kabul edemeyiz” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, “Yılın 11 ayı il dışında kalıp, sadece fındık sezonu 1 ay burada olmak, doğru bir durum değildir. Sonra bizim yolumuz, suyumuz yok denilmemeli. Bu arkadaşlarımızın nüfus kaydı burada olsa ekonomimiz daha güçlü olacak. Biz devletten yıl itibarıyla kişi başı 180 TL alıyoruz. 45 bin kişinin kaydı Ordu dışında, bunu nasıl alacağız? O zaman diyoruz ki, doğrudan gelir desteği almak istiyorsanız ikametinizi Ordu’ya getireceksiniz. Örneğin bir ilçede bugün 10 bin kişilik nüfus varsa bu nüfus Temmuz ayından sonra 30 bini buluyor. Devlet bize 10 bin kişi karşılığında para gönderiyor ama biz, 10 bin kişi için gönderilen para ile 30 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilemez bir durum. Bu nedenle il dışında ikameti olan hemşehrilerimiz nüfuslarını buraya aldıracaklar” diye konuştu.