Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş ve yönetim kurulu üyeleri Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Halit Gülten ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk’ü makamlarında ziyaret ettiler.
Yapılan ziyaretler sonrası konuşan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, “Ülkemizi bölmeye ve parçalamaya çalışan dış güçlerin etkisiyle ülkemizde oyunlar kurmaya çalışan bazı hainlerin ve kendini bilmezlerin kumpası ile karşı karşıya kaldık. Türk halkı şunu gösterdi, halkımız şartlar ne olursa olsun biz bir bütünüz, beraberiz ve ülkemizi kimseye yedirmeyiz. O yüzden dün gece sabahlara kadar verdiğimiz bu mücadeleden dolayı herkesten Allah razı olsun” dedi.
Karataş şöyle devam etti: “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimiz ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.”
Ziyaretlerde FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ettikleri Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Halit Gülten ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk’e Türk bayrağı hediye ettiler.