Ordu’nun Fatsa İlçe Giyim Odaları Başkanı Cemal Paşalıoğlu, fındık sezonunda esnafın işlerinde düşüş yaşandığını söyledi.
Her yıl fındık döneminde bölgedeki esnafların işlerinin düştüğünü belirten Başkan Cemal Paşalıoğlu, “Bölgemizin ana geçim kaynağı fındıklarını toplamak için üreticiler bahçelere gidince Fatsa sokakları da buna bağlı olarak boş kaldı. Esnafların bugünlerde işlerinde bir duraklama söz konusu. Fakat fındık bittiğinde piyasada kesinlikle bir hareketlilik olacaktır. Bizlerin temennisi bu yöndedir. Fındık bittiğinde okulların açılma dönemi başlayacak ve esnaflarımızda bu durumdan yararlanacaklardır. Her yıl fındık dönemi durağan geçiyor. Esnaflarımızda buna bağlı olarak işlerini ayarladılar. İnşallah iyi bir fındık olur da herkes bu nasipten yararlanır” dedi.
Paşalıoğlu, “Fındık bölgemizin olmazsa olmazı olan ekonomik gücüdür. Bölgemizin yeşil altını, ekonomik anlamda her zaman desteklenmelidir. Üreticilerimiz mahsulünden para kazanırsa esnaflarımız da bu anlamda rahatlarlar” diye konuştu.