Antrenör Serttaş Üğlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımdaki hafif ve orta düzeyde zihinsel engeli bulunan sporcuların, önceleri içine kapanık ve çekingen olduğunu, kendini ifade edemediğini belirterek, "Bugüne kadar sadece ailelerinin gözetiminde yaşamlarını sürdüren arkadaşlarımız, futbola başladıktan sonra ciddi bir değişim ve gelişim göstererek büyük kazanım elde etti" dedi.

Takımın 2013 yılında kurulduğunu, bu süreçte Türkiye üçüncüsü olduğunu ve bu başarısıyla Özel Sporcular Futbol Liginde mücadele ettiğini kaydeden Üğlü, maçları eğlence olarak gören futbolcuların, gol attıkça mutlu olduğunu, daha büyük başarı elde etmek için gayret sarf ettiğini anlattı.

Engelli sporcuların yeşil sahalardaki dayanışma ve sevincinin izleyenleri duygulandırdığını ifade eden Üğlü, şu bilgileri aktardı: 

"Takımda arkadaşlık oldukça iyi duruma geldi. Bu durum futbolcuların öz güvenini artırdı. Onlara kendilerini ifade edebilme becerisi kazandırmak, kişisel özelliklerinin farkına varmalarına ve barışık yaşamalarına katkı sağlamak için mücadele ediyoruz. Futbolcularımız, yeşil sahadaki mücadeleleriyle bir şeyler başarabilmenin hazzını yaşıyor ve daha iyisini yapmak için gayret sarf ediyor. Önceleri eğlence olarak gördükleri futbolda artık hedefleri büyüdü. Takım gol attıkça mutlu oluyorlar. Onların sahadaki mücadelesini izleyenlerin duygulandığını gözlemliyoruz."

-Milli takıma iki futbolcu

Üğlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının misyonu ve vizyonuna uygun, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Yaptığımız sportif faaliyetlerle zihinsel engelli kardeşlerimizin kendilerini ifade edebilme kabiliyetini geliştirdiğimize inanıyorum. Takımda arkadaşlıkları oldukça iyi duruma geldiği gibi kendilerine öz güvenleri arttı. Eve kapanık yaşam sürerlerken artık futbol sayesinde Malatya, Elazığ, Mersin, Ankara gibi farklı illeri görebiliyorlar. Gittiğimiz yerlerde arkadaşlıklar kuruyor, mutlu oluyorlar" ifadesini kullandı.

Milli takıma iki futbolcu gönderdiklerini, bunun diğerlerini de teşvik ettiğini kaydeden Üğlü, "Milli takıma sporcu göndermek kadar gurur verici bir şey yok. Özel sporcularımızı önce takımımıza ardında da iyi bir eğitimle milli takıma kazandırmak istiyoruz. Bunu başarabilecek sporcularımız var" şeklinde konuştu.

-Arkadaşlık ruhu

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübünün futbolcuları da elde ettikleri başarıdan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Aziz Turhan, futbol oynadığı için mutlu olduğunu, takım arkadaşlarını sevdiğini ifade etti.

İyi bir takım olduklarını, maçları kazanmak istediklerini belirten Turhan, "Hocamıza teşekkür ediyorum. Takımdaki arkadaşlarımızla iyi anlaşıyoruz. Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz" dedi.

Mahmut Şahin de maçlarda gol attıklarında takım arkadaşlarıyla sevindiğini, milli takımda top koşturmak istediğini kaydetti.