Dernek Başkanı Ahmet Özener, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Özener, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet döneminde belediye teşkilatı olan yerlerde, mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar meclislerinin faaliyetlerine bir süre son verildiğini, 15 Nisan 1944'te şehir ve kasabalarda mahalle muhtar ve ihtiyar heyetlerine ilişkin çıkarılan kanunla mahalle muhtarlığı teşkilatının yeniden kurulduğunu anımsattı.

Muhtarların mahallesindeki sorunlar karşısında güçlü durabilmesinin önemli olduğunu, bu nedenle yetkilerinin artırılmasını isteyen Özener, şunları kaydetti:

"Muhtarlık, sosyal devletçilik ve ileri demokrasilerde vazgeçilemeyecek bir kurumdur. Bu teşkilatın devamlılığı için idareciler başta olmak üzere herkese görevler düşmektedir. Arkadaşlarımızın sorumluluğunu layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Birçok kardeşimiz bu görevi yürütürken, kendi maddi ve manevi değerlerinden özveride bulunmaktadır. İdarecilerimizin de bizlerin bu cansiperane gayretinin farkına varması gerekmektedir. Muhtar arkadaşlarımın bu kuruluş günlerini kutluyor, aileleriyle mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum."