Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) işbirliğinde düzenlenen eğitim seminerleri sona erdi.
İletişim Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Nalan Sınay ile Öğr. Gör. Serkan Fundalar tarafından OGC’de üç gün süren eğitim verildi. Diksiyon, Haber Yazımı, Kamera ve Fotoğraf Çekim Teknikleri konularında verilen eğitime, OGC üyelerinin yanı sıra Osmaniye’deki bazı kamu kurum ve kuruluşlarının basın birimleri çalışanları da katıldı.
Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Öğretmen Evi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan OGC Başkanı İsrafil Avcı, “UKÜ’ye yaptığımız ziyarette üniversitenin eğitim kalitesini yakından görme imkanı bulduk. Sayın rektörümüzden de hem Osmaniye’yi tanıtmak hem de eğitim düzenlemek için istekte bulunduk. Sağ olsun o da bunu kabul etti ve hocalarımızı Osmaniye’ye gönderdi. Hocalarımıza da ayrıca gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Eğitime katılanlar da kendilerinden çok memnun kaldılar ve faydalandılar. Biz bu tür etkinlikleri ileriki süreçte de UKÜ ile devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ben tekrar sayın rektörümüze, hocalarımıza ve eğitime katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Osmaniye’ye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden UKÜ Rektörü Prof.Dr. Halil Nadiri de “Böylece hem Osmaniye’yi tanıma fırsatını buldum hem de üniversitemiz için önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Çünkü üniversitemiz sadece eğitim amaçlı çalışma yapmıyor, çevresine, şehirlere ve insanlarımıza sosyal ve kültürel anlamda da katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Osmaniye’de de bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Diğer yandan burada gördüğüm misafirperverlik için de teşekkür ediyorum. Biz de bu tür etkinlikleri ileriki süreçte devam ettirmek istiyoruz. Bu imkanı sağlayan OGC Başkanı İsrafil Avcı beye ve yönetimine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitime katılanlara belgeleri törenle verildi.