OSMANİYE (AA) - Osmaniye Belediyesi'nde "Kentsel Otomasyon Sistemi" hizmete girdi.

Belediye'den yapılan açıklamada, e-belediye uygulamasıyla vatandaşların belediyenin hizmetine daha kolay ulaşmasının amaçlandığı bildirildi.

Uygulamayla vatandaşların "osmaniye-bel.gov.tr" internet adresine girerek su faturası, emlak vergisi, nikah işlemleri gibi hizmetleri belediye binasına gelmeden yapabileceği kaydedildi.

Belediye Başkan Kadir Kara, Akıllı Kent Projesi'nin bir parçası olan kentsel otomasyon sistemini vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiklerini belirtti.

E-belediye hizmeti sayesinde vatandaşların Türkiye ve dünyanın her tarafından internet üzerinden girerek borçlarını sorgulayabileceklerini ve ödemelerini yapabileceklerine ifade eden Kara şunları kaydetti:

"Kent Otomasyon Sistemi, kentliye hizmetlerini daha hızlı sunmak için belediyemiz tarafından işleyişe alınan, son dönem hızlı işletim sistemlerindendir. Sistem sayesinde vatandaşlar, belediye hizmetlerine doğrudan ve en hızlı yoldan ulaşmış olacak. Kentlinin, belediye hizmetlerinden daha hızlı ve kolay yararlanmasını ve teknolojik gelişmelerin ışığında hizmete doğrudan, sıra beklemeden ve yorulmadan ulaşmasını sağlayan Kent Otomasyon Sistemi sayesinde, uygar kentlilik bilincine uygun hizmetler sunmak amacıyla artık kaliteli hizmette sadece bir tuş kadar yakınınızdayız."