Kümbet köyünde çiftçilik yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun, mısır ve tahıl üretiminin fazla yapıldığı yörede üç yıl önce meyveciliğe yöneldi.

Soytorun AA muhabirine, bu yıl hasattan memnun olduğunu, çiftçilerin alternatif ürün olarak meyveciliğe yönelmesi gerektiğini söyledi.

Erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinin hububat tarımına göre az zahmetle daha çak kar ettiğini aktaran Soytorun, şunları kaydetti:

"Çukurova'da üretim alanının yüzde 75-80'ini mısır ve tahıl ürünleri oluşturuyor. Alternatif ürün yetiştiriciliğinin artmasını istiyoruz. Normal şartlarda böğürtlen hasadını haziran sonunda yapıyoruz. Erkenci cinsin hasadı ise başladı. Bu yıl rekolte yüksek. Ürün miktarının fazlalılığı ve artan taleplere karşı çeşitlilik önemli. Emeğimizin karşılığını alacağız. 3 yıldan bu yana 8 dekar bahçemde erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinden memnunum. Bir kökten 10 kilogram meyve alıyorum. Çevre il ve ilçelerdeki market, dondurmacı ve pastahanelerden talep var. Kilogramını 8 liradan satıyoruz."