Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Türk Tabipleri Birliğinin de çağrıcısı olduğu emek, barış, demokrasi mitingi gerekli güvenlik önlemleri alınmadığından ne yazık ki barışçıl bir yürüyüşken katliama dönüşmüştür." dedi.

İmadoğlu, yaptığı açıklamada bu toprakların kana ve gözyaşına fazlasıyla doyduğunu belirtti. İmadoğlu, şunları kaydetti: "Bu saldırı barışa, demokrasiye, istikrara, birlik ve beraberliğe karşı yapılmış bir meydan okumadır. Üstelik başkentte yapılmıştır. Terörü ve destekçilerini, kanı siyaset malzemesi yapanları lanetliyoruz. Aynı gökyüzü altında yaşadığımız bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

35 yıldır yaşananlar ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikalarda ısrarın bir sonuç doğurmadığı ortadadır. Buna rağmen ülkemiz yine bedeli yoksul halk çocuklarına ödetilen bir çatışma ve savaş ortamına itilmekte, ülke adım adım bir iç savaşa sürüklenmektedir. Bir avuç silah tüccarının, savaş baronunun dışında kimsenin çıkarının olmadığı çatışma ve savaş ortamının bedelini Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni her milliyetten, her inançtan binlerce yoksul halk çocuğu hayatı ile ödemiştir. Bu koşullarda kin ve nefretten beslenenlere karşı barış ve kardeşlik talebini daha ısrarlı bir şekilde sahiplenmek, tüm baskılara rağmen savaşa karşı barışı daha cesurca dile getirmekten başka çıkar yol yoktur."