Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, anız yangınlarının trafik akışına, çevreye, toprağa ve insan sağlığına zarar verdiği belirtildi.

Yol kenarlarındaki tarlalarda yakılan anız nedeniyle sürücülerin görüş mesafesinin azaldığı ve bu nedenle trafik kazalarının meydana geldiğinin kaydedildiği açıklamada, uyarılara rağmen anız yakmaya devam eden çiftçiler hakkında yasal işlem yapılacağı hatırlatıldı.

Anız yangınları konusunda sorumsuzluğa müsaade edilmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Anız yangınlarının önüne geçmek için vatandaşlarımız kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve anız yakma uygulamasına son vermelidir. Her yıl olduğu gibi bu yılda her ne sebeple olursa olsun bakanlığımız talimatları ve taliliğimiz emri gereğince, ilimiz sınırları dâhilinde anızların yakılmasının kesinlikle yasaklandığını bir kez daha hatırlatma ihtiyacı doğmuştur. Anız yakanlara her dekar için 35,16 TL idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır. İlgili birimler tarafından anız yakılan bölgelerde cezai işlem uygulamaya başlanılmıştır."