Osmaniye’de 2015-2016 eğitim öğretim yılında 122 bin 722 öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.
Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Salih Bahçeli İlkokulu’nda karne programına katılarak öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilerle sohbet eden Al, onlara tatilde dinlenmeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak başarı diledi.
Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik,yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarısının velilerin başarısı olduğunu belirtti. Her anne ve babanın, çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun saygın, başarılı ve yararlı bir ferdi olması için büyük çaba harcayarak, her türlü özveride bulunduğunu ifade etti. Çelik, “Öğrencilerimizin başarısı aynı zamanda sizlerin başarısı demektir. Sizlerin en değerli varlığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, karnenin, çocuğunuzun bir yıl boyunca derslerde gösterdiği performans ve çalışmanın sadece göstergesi olduğunu unutmayınız. Her anne ve baba, çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun saygın, başarılı ve yararlı bir ferdi olması için büyük çabalar harcayarak ve her türlü özveride bulunarak tüm imkanlarını seferber etmektedir” dedi.
Bugün itibariyle çocuklarımızla daha fazla ilgilenmeli, sorunları olduğunda paylaşmalı, birlikte zaman geçirmeli, birlikte kitap okumalı ve onları anlamaya çalışmalıyız diyen Çelik, ”Sevgi, şefkat ve ilgiyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. İlimizde başarıyı daha da artırmak için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kadar, velilerimizin de desteği gerekmektedir. Unutmayalım ki biç bir karne çocuklardan daha değerli değildir. Öğrencilerimize iyi tatiller ve bundan sonraki eğitimlerinden başarı diliyorum” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerin, bilgiden bilgi üreten, düşünen, sorgulayan, eleştiren nesil yetiştirme görevinizi bir öğretim yılında da en iyi şekilde yaptıkları kanaatinde olduğunu söyleyen Çelik,”Eğitimde feda edilecek tek bir çocuğumuzun dahi olmadığı, her çocuğumuzun farklı özelliklere sahip olduğu bilinci içerisinde, çocuklarımızın bireysel farklılıklarını dikkate alarak, yetiştirmek için gösterdiğiniz çabanın hiçbir değerle ölçülemeyeceği aşikardır. Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan dolayı sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.