Osmaniye Valisi Kerem Al, Sumbas ilçesinde ve Yeşilyayla İlkokulu'nda incelemelerde bulundu.
Sumbas ziyareti öncesinde Kadirli-Yusufi İzettin Grup İçme Suyu Tesisi çalışmalarına giden Vali Kerem Al, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık'tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Grup İçme suyundan 37 köy ve 40 bağlı olmak üzere toplam 77 ünitenin faydalanacağını ifade eden Mehmet Yanık, proje tamamlandığında köylerin su sorununun tamamen çözülmüş olacağını kaydetti.
Programının devamında Sumbas’ın Yeşilyayla köyünü ziyaret eden Vali Kerem Al, Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu ve İlçe Müdürleri tarafından karşılandı. Köy Muhtarı Yusuf Fındık’tan köy hakkında bilgi alan Vali Kerem Al, Valilik tarafından etüt çalışması tamamlanan 18 adet Orta Ölçekli Sulama göletinden biri olan ve Yeşilyayla köyüne yapılması planlanan göletin; gövdesi ve gölet sulama alanında incelemelerde bulundu. Vali Kerem Al’ın talimatı üzerine Osmaniye’nin ilçe ve köylerinde etüt çalışmaları tamamlanan 18 orta ölçekli sulama göletinin planlanması için DSİ’ye teklif verildiği, Yeşilyayla’daki Göletin de bunlardan biri olduğu kaydedildi.
Ziyaretinin son bölümünde Yeşilyayla İlkokulunu da ziyaret eden Vali Kerem Al, çevre köylerin muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Vali Kerem Al’a incelemelerinde Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mustafa Kılınç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık eşlik etti.