Hastanın şikayetleri üzerine muayene eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgay Güler, hastanın midesinde yabancı bir cisim olduğunu tespit etti. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın midesinde 2 adet 12-13 santimetrelik, ince bağırsağında ise 10 santimetre uzunluğunda toplam 2 kilogram kıl kütlesi bulunduğu belirlendi. Hastanın durumu, Genel Cerrahi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Seçkin Akküçük tarafından gerçekleştirilen başarılı bir cerrahi müdahale ile düzeltildi.

Kahramanmaraş Göksun'da 3.2 Büyüklüğünde Deprem! Kahramanmaraş Göksun'da 3.2 Büyüklüğünde Deprem!

Yardımcı Doç. Dr. Seçkin Akküçük, hastanın durumunu şu şekilde açıkladı: "Hastamızın midesinde ve ince bağırsaklarında tıkanıklığa yol açan büyür kıl yumakları bizim Trikobezoar dediğimiz sindirilmemiş gıdalardan ya da kıl yumaklarından ya da bazı ilaçlardan oluşan bezoarın olduğunu tespit ettik. Hastamızın genel durumu biraz daha iyileşince ameliyat gerçekleştirdik ve midesinden 2 adet yaklaşık 12-13 santimetrelik ve ince bağırsaklarını tam tıkayan yaklaşık 10-11 santimetrelik 2 adet bezoar çıkardık."

Bu nadir vakada hastanın midesinde ve ince bağırsaklarında ayrı ayrı izole bezoarların bulunması, doktorlar tarafından dikkat çekici bir durum olarak değerlendirildi. Uzmanlar, hastanın sağlık durumunun ameliyat sonrasında iyi olduğunu ve önümüzdeki günlerde taburcu edileceğini belirtti.