AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı olan ancak açıklanan listede ismini göremeyen Ferhat Uslu, listelerin oluşumunda adalet ilkesine uyulmadığını savunarak genel merkeze tepki gösterdi. Bingöl’deki adaylık sıralamasının parti genel merkezi tarafından düzeltilmesini talep eden Uslu, "Aksi takdirde Bingöl ilimizde arzu etmediği bir sonuç ile karşı karşıya kalabilir" ifadelerini kullandı. Uslu, "Unutulmasın ki eden bulur." dedi.

"AK Parti milletvekili aday adayın manifestosu" başlığı ile kaleme aldığı basın açıklamasında Bingöl milletvekili aday adayı Ferhat Uslu, Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan listeye sert bir dille tepki gösterdi. Uslu, "Bingöl halkının iradesini yok sayarcasına İstanbul'dan aday adaylığı müracaatını yapan bir bayan kardeşimizi getirip 3 vekili olan Bingöl'den 1. sıradan aday göstermek, Bingöl'e ve Bingöl halkına hakarettir. Bingöl milletvekili 1. sıra adayı Şebnem Koçakelçi kardeşimizi ne tanır ne bilirim. Bu duygularım kendisinin şahsı ile alakalı değildir. Ve bu eleştirimi anlayışla karşılayacağını umuyorum. Lakin kendisinin Bingöl milletvekili 1. sıra adaylığını kutlamak içimden gelmiyor." ifadesini kullandı.

"Halkın iradesine ve tercihlerine saygı gösterilmeyecekse dostlar alışverişte görsün diye mi temayül yoklamaları yapıldı?" diye soran Uslu, "AK Parti'nin Bingöl milletvekili aday adayı olarak, AK Parti'nin her türlü güzel icraatlarını savunduğum gibi tasvip etmediğim, doğru bulmadığım her türlü icraatlarını da eleştirmeyi, sorumlu ve bilinçli bir vatandaş olarak kendime görev bilirim. Özellikle Bingöl'den aday adaylığı için müracaat eden 40 arkadaşımızın içinden birbirinden değerli ve Bingöl'ü temsil kapasitesine sahip arkadaşlarımız varken, hele hele Bingöl’den müracaatını yapan dört tane bayan kardeşimiz varken, Bingöl halkının iradesini yok sayarcasına İstanbul'dan aday adaylığı müracaatını yapan bir bayan kardeşimizi getirip 3 vekili olan Bingöl'den 1. sıradan aday göstermek, Bingöl'e ve Bingöl halkına hakarettir." dedi.

'DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN DİYE Mİ TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI?'

AK Partili Uslu, şunları ifade etti: "Üstelik 1. sıradaki aday kardeşimiz Şebnem Koçakelçi ile 3. sıra adayımız Sayın Fevzi Berdibek ağabeyimiz aynı köyün ve aynı bölgenin insanlarıdır. Türkiye'nin hangi vilayetinde aynı köyden ve aynı partiden iki milletvekili adayı listeye giriyor? Varsa örneği biz de bilelim, ona göre edebimizle susalım. Halkın iradesine ve tercihlerine saygı gösterilmeyecekse dostlar alışverişte görsün diye mi hem teşkilat hem STK'lar nezdinde temayül yoklamaları yapıldı. Anketler ve kamuoyu yoklamaları yapıldı. İlan ettiğiniz Bingöl milletvekili aday listesinin 1. sırasındaki aday Bingöl halkının iradesini mi yansıtıyor? Yoksa temsilde adalet ilkesine mi uyuyor?" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ ADAY ADAYI: VİCDAN AZABI DUYUYORUM

Ferhat Uslu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Üstelik aday listelerinin açıklanmasından 45 dakika sonra Bingöl milletvekili aday adayı kardeşimiz Celal Ayrancı Beyefendi’nin Ankara'da otel odasında ölü bulunması (ölüm sebebinin intihar mı veya başka bir nedenle mi olduğu adli tıp raporundan sonra açıklanacak) hem biz aday adaylarını hem de Bingöl kamuoyunu derinden sarsmıştır. Henüz 35 yaşında olan ve pırlanta gibi bir hanımıyla iki evladını arkasında yetim bırakarak muammalı bir şekilde ölü bulunan Celal Ayrancı kardeşimizin ölümünden siyasete bulaşan bütün aday adayları olarak sorumlu olduğumuzu düşünüyorum. En azından ben kendi adıma vicdan azabı duyuyorum. Kimse olayı basite indirgeyip maktulün iradesinin zayıflığına bağlayıp işin içinden çıkmasın. Unutulmasın ki, eden bulur."

'UMUT EDİYORUM GENEL MERKEZ ADAYLIK SIRALAMASINI DÜZELTME İMKANI BULUR'

Mazbut ve muhafazakâr bir kimliğe sahip Bingöl halkının üzerinde bir oyun oynanıyorsa, buna müsaade etmeyeceklerini kaydeden Uslu, "Umut ediyorum, AK Parti Genel Merkezi, hem partimize hem de bu davaya zarar gelmemesi adına Bingöl ilimiz ile ilgili yapmış olduğu bu adaylık sıralamasını düzeltme imkanı bulur. Aksi takdirde Bingöl ilimizde arzu etmediği bir sonuç ile karşı karşıya kalabilir ki şahsım olarak böyle bir şeyi arzu etmediğimi belirtmek isterim. Şu da bilinmeli ki siyasi bir ikbal gözetmeksizin Hakk’tan ve halktan yana olmaktan asla taviz vermeyeceğimin bilinmesini istemekle beraber, Bingöl milletvekili adayı olsaydım, 2. sıra veya 3. sıra fark etmez, aynı tepkiyi verir ve şu duygularımı tüm kamuoyuyla düşünmeden paylaşırdım." dedi.

'1. SIRA ADAYINI KUTLAMAK İÇİMDEN GELMİYOR'

Ferhat Uslu sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bingöl milletvekili 1. sıra adayı Şebnem Koçakelçi kardeşimizi ne tanır ne bilirim. Bu duygularım kendisinin şahsı ile alakalı değildir. Ve bu eleştirimi anlayışla karşılayacağını umuyorum. Lakin kendisinin Bingöl milletvekili 1. sıra adaylığını kutlamak içimden gelmiyor. 2. sıra adayımız Enver Fehmioğlu ile 3. sıra adayımız Fevzi Berdibek ağabeyimizin adaylıklarını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum."