İç Güvenlik Paketi'nin 12. maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Ancak CHP'nin verdiği önergede uyuşturucu ile mücadelede kriterlerin ağırlaştırılmasını AK Parti tarafı reddetti.

TBMM’de görüşülen ‘İç Güvenlik Paketi’nin 12. maddesi için CHP’nin verdiği önerge, çoğunluğu oluşturan AK Partili vekillerin kabul etmemesiyle reddedildi. AK Parti'nin oylarıyla okul, ibadethane ve yurt çevresine 300 metreden yakın çevrede ‘bonzai’ suçu işlenmesinde cezanın 3/4 artırılması önergesi reddedilmiş oldu. AK Parti’nin sunduğu 12. maddedeki kanun değişikliğiyle okul, ibadethane ve yurt çevresine CHP’nin önerdiği gibi 300 metre değil 200 metre şartı aranıyor. Ayrıca bu çevrelerde bonzai suçu işleyenlerin cezası dörtte üç oranında değil yarı oranında artırılacak.

İÇ GÜVENLİK PAKETİNİN 12. MADDESİ DE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Buna karşın İç Güvenlik Paketi’nin 12. maddesi iktidarın sunduğu şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Madde oylamasında Genel Kurul’da bulunan 297 milletvekilin 297’sinin 'evet' oyu ile kanun taslağının 12. maddesi oy birliği ile kabul edilmiş oldu.