AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu’nun, AKP’den istifa ederek HDP’ye geçen Belediye Meclis üyelerinin tehdit edildiği iddialarına tepki geldi. AKP’den istifa eden Mardin Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Nurettin Yaşin ve Orhan Çeçen, ortaya atılan iddiaların kesinlikle doğru olmadığını açıkladı.

AKP Mardin 1. sıra milletvekili adayı Orhan Miroğlu’nun 30 Mayıs’ta bir haber ajansına yaptığı açıklamada AKP’den istifa eden üyelerinin HDP’liler tarafından tehdit edildiğini öne sürülmüştü. Açıklamada, Miroğlu'nun tehdit iddiaları, “HDP ile ilişkili olan çeşitli örgütlenmeler, gençlik grupları, 'eğer barajı aşamazsak şunu yaparız, bunu yaparız. 6-8 Ekim olayları gibi olur' tabii bu da vatandaşlarda büyük bir baskı yaratıyor. Yani biz burada normal bir seçim yaşamıyoruz. Çok farklı şartlarda seçime giriyoruz. Güvenlik tedbirleri de bir yere kadar. Köylerde tanıdığımız insanlar oldu. Elimize hemen o tehdit mektuplarını tutuşturuyorlar. HPG falan imzalı mektuplar her yere gidiyor. İnsanlar istifalara zorlanıyor. 'İstifa edin yoksa şunu yaparız, bunu yaparız' deniliyor. Bazı insanlar buna dayanamıyor, istifa etmek zorunda kalıyorlar." şeklindeki ifadelerle yer verilmişti.


Miroğlu’nun tehdit iddialarının gündemde yer alması ile beraber AKP’den istifa ederek HDP’ye geçiş yapan Mardin Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Nurettin Yaşin ve Orhan Çeçen, yaptıkları basın toplantısı ile Miroğlu’nun iddialarını yalanladı. Kızıltepe Belediyesi Meclis Odasında Yaşin ve Çeçen tarafından yapılan ortak açıklamada, Miroğlu’nun HDP’ye geçişlerin siyasi tehditlerle sağlandığının kesinlikle yalan olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi Nurettin Yaşin 27 Mayıs ve Orhan Çeçen 30 Mayıs'ta Ak Parti'den HDP'ye katılımda bulunduk. HDP'ye geçerken en başta ailemiz akrabalarımız ve bazı dostlarımızla istişare ederek, fikir alışverişinde bulunarak ortak bir kararla tamamen özgür ve hür irademizle HDP'ye geçme kararı aldık. Daha önce de Ak Parti’den istifa etmemizin nedenleri bellidir. Herhangi bir süpekülasyona yer vermeden Milletvekili adayı Sayın Orhan Miroğlu'nun kamuoyunu yanlış bilgilendirmesini doğru bulmuyoruz. Bu vesileyle 7 Haziran genel seçimlerinin ülkemize, bölgemize huzur ve barış getirmesini diliyoruz.”

Açıklama sırasında AKP’den istifa ederek HDP’ye geçiş yapan Orhan Çeçen de, ortaya atılan iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirterek kendisinin HDP'ye katılımdan önce de istifa ettiğini söyledi.

Çeçen, AK Parti'den istifası sırasında yaptığı açıklamaya da değinerek, “Bölgemiz hassas bir bölgedir. Elektrik kesintileri ve haksızlıklar gün geçtikçe artmaktadır. Çiftçinin destek hakkı elinden alındığı gibi bizler bunun için defalarca Ankara’ya gitmemize rağmen hiçbir şekilde kayde bile alınmadık. Geçmiş dönem faturalar (haksız) çözülmeden, çiftçilerimizin gelir durumları görmezden gelen uygulamaları kabul etmiyor ve bu uygulamalarını yanlış bulduğum ve aynı zaman da partimizin siyasi olarak ilçemizde iktidarı kaybettiğine inandığım için istifa etmiştim.” dedi.

Çeçen ve Yaşin, son olarak da Miroğlu’nun yaptığı açıklamanın kesinlikle asılsız olduğunu belirterek kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini aktardı.