Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı AK Parti Denizli il kongresinde konuşan İl Başkanı Avni Örki, partililerinin seslerini Kabe’yi koruyan ebabil kuşlarının çığlıklarına benzetti.

Davutoğlu’nun karşısında konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, "Bu salondan yükselen ses Kâbe-i Muazzama’yı yıkmaya gelen Ebrehe’nin fillerinin yüreğine korku salan ebabil kuşlarının çığlıkları gibi paralelcilerin, devlet ve millet düşmanlarının kalplerine korku salsın inşallah." ifadelerini kullandı.

FİL VAKASI

Fil Vakası, Hz. Peygamber (SAV)'in doğumundan 50-55 gün önce meydana geldi. Kabe'nin çok ziyaret edildiğini gören Ebrehe adındaki Habeş'li Yemen hükümdarı, buraya yapılan ziyaretleri azaltmak için bir kilise inşa etti. İnsanların Kabe'ye göstermiş olduğu ilgiyi azaltamayınca Kabe'yi yıkmak için hazırladığı büyük bir fil ordusuyla Mekke üzerine yürüdü. Ancak Mekke`ye yaklaştığında Allah'ın görevlendirmiş olduğu ebabil kuşlarının saldırısına uğradı. Bu kuşlar gagalarında ve pençelerinde getirdiği nohut büyüklüğündeki taşlarla Ebrehe'nin fil ordusunu yok etti. Olay, tarihe Fil Vakası olarak geçtiği gibi Kur-an'ı Kerim'de Fil suresinde de anlatılmaktadır.