Trabzon’da, ilk olarak tadilat halindeki eski belediye binasından, ardından İl Emniyet Müdürlüğü MOBESE kameralarının bulunduğu direkten elektrik alan AK Parti TIR’ı, şimdi de kablosunu parkın aydınlatma enerji ihtiyaçlarının karşılandığı trafoya bağladı.

Genel seçimlere saatler kala siyasi partilerin propaganda çalışmaları sürüyor. AK Parti de Atatürk Alanı’na park ettiği TIR dorsesiyle vaatlerini seçmene anlatmaya çalışıyor. Seçim TIR’ının elektrik ihtiyacı ise Meydan Parkı’nın aydınlatma ve enerji ihtiyacının karşılandığı trafodan sağlanıyor. Aynı yerde daha önce tadilat halindeki eski belediye binasından kablo ile elektrik aldığı belgelenen AKP TIR’ı, daha sonra da Emniyet Müdürlüğü’ne ait MOBESE kameralarının bulunduğu direkten enerji almıştı. Haberlere konu olan olaya muhalefet partilerinin temsilcileri ve vatandaşlar tepki göstermişti. Alandaki faaliyetlerine devam eden AKP TIR’ının enerji ihtiyacını bu kez de Meydan Parkı’nın aydınlatma ve enerji ihtiyacının karşılandığı trafodan sağlandığı ortaya çıktı. Parkın kenarında bulunan panodan alınan elektrik kablosunun TIR’ın arka bölümündeki fişe takıldığı görüldü.

Kamuya ait yerlerin elektrik giderlerinin halkın vergileriyle ödendiğine dikkat çeken vatandaşlar, siyaseten taraf olanların buradan elektrik almasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Vatandaşlar, iktidar olmanın verdigi güçle devletin imkanlarının fütursuzca kullanıldığı eleştirisinde bulundu.