AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Türkiye’de her kesimin kardeşçe yaşadığını dile getirerek, çözüm sürecinin devamından yana olduklarını ve teröre karşı olduklarını ifade etti.

AK Partili Milletvekili Havva Talay Çalış, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çalış, partilerinin koalisyon çalışmalarını samimiyetle yürüttüklerini ve koalisyon için partilerinin herhangi bir kırmızı çizgisinin olmadığını açıkladı. 7 Haziran öncesinde kapı kapı gezerek seçim çalışmaları yaptıklarını anlatan Çalış, ülke üzerinde oynanan oyunları anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Milletimiz seçimde kararını verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra sandıktan çıkan sonuçta tek başına iktidara gelemedik. Koalisyon çalışmalarına da hiçbir kırmızı çizgi belirtmeden, samimi şekilde devam etmekteyiz.” diye konuştu.

Bu ülke topraklarında binlerce yıldır Kürdü, Türkü, Alevi’si, Sünni’si, Lazı, Çerkezi ile kardeşçe yaşanıldığını anlatan Çalış, çözüm süreciyle ilgili şunları söyledi; “Suruç’taki olaylarla başlayan terör olayları canımızı yaktı. İçimiz kan ağlıyor. Maalesef birçok şehidimiz var. Her türlü terör olayına karşı, devletimiz gücünü gösteriyor. Bu hoşgörü topraklarında binlerce yıldır bir arada yaşayan insanlarımızı, maalesef bazı odaklar bir anda üç terör örgütünü birden tetikleyerek, ülkemiz üzerinden oynanan oyunları halkımızın gözü önüne serdi. Hangi insanımıza yapılırsa yapılsın biz buna karşıyız. Devletimiz bunlara hadlerini bildirecek güçtedir. Bizler hiçbir teröre izin vermeyiz. Çünkü biz gücümüzü milletten alır, sırtımızı millete dayarız.”

CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin sona erdiğini aktaran Çalış, görüşmeyle ilgili raporun Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildiğini söyleyerek, “Görüşmelerin hayırlı olmasını diliyorum. Biz, kırmızı çizgi belirtmeden, samimiyetimizle Türkiye’de bir hükümet kurulmasını isteyen tek partiyiz. Bazı partiler kırmızı çizgi belirtti, bazıları ise muhalefette kalmayı tercih etti. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterip, koalisyon çalışmalarını yürütmeye çalıştık.” dedi.

“İstanbul’da Boşnak, Ermeni, Alevi bir apartmanda oturuyor ve kardeşçe yaşayabiliyor. Bu nedenle çözüm süreci sürmelidir” diyen AK Parti Milletvekili Çalış, “Her halkın, her etnik grubun hakları mümkün olduğunca diğer etnik gruba zarar vermeden sağlanmalıdır. Biz çözüm sürecinin devamlılığından yanayız ama teröre karşıyız. Son günlerde yaşanan olaylar, en çok kadınların canını yakıyor. Kadın duyarlılığı daha fazla, içimiz kan ağlıyor, bu nedenle birlikteliğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, ziyaretten dolayı milletvekiline teşekkür ederek, yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.