CHP'li eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Türkiye'nin geleceği adına hiç kimse karamsar olmasın" diyerek, çocuklarla birlikte sözleri Nazım Hikmet'e ait 'Güzel günler göreceğiz çocuklar' şarkısını söyledi.

Herkesin susturulduğu dönemde her zaman doğruları söylemeye devam edeceklerini belirten Akaydın, karanlığın en zifiri noktasında aydınlığın olacağını kaydetti. Siyasi iktidar, 13 yıllık süre içinde ülkeyi uçurumun kenarına getirse de çok yakın zamanda Türkiye'yi aydınlık günlerin beklediğini belirten Akaydın, "Gelecek adına hiç kimse karamsar olmasın. 'Motorları maviliklere süreceğiz, güzel günler göreceğiz çocuklar." şeklinde konuştu.

Akaydın, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir müzik okulunun müzik şöleni etkinliğinin açılışını yaptı. Son yıllarda siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi korkutmaya ve sindirmeye çalıştığını belirten Akaydın, müzik okulu sahibine "Umarım, bu etkinliğin açılışını biz yaptık diye baskı görmezsiniz." diyerek, ülkenin geldiği noktayla ilgili durum tespitinde bulundu.

Gelecek adına güzel günlerin yakın olduğunu, hiç kimsenin karamsarlığa kapılmamasını isteyen Akaydın, sözleri Nazım Hikmet'e ait olan Onur Akın ve Edip Akbayram'ın seslendirdiği 'Motorları maviliklere süreceğiz' şarkısını çocuklarla birlikte söyledi. Akaydın, şarkı sözlerini okuyarak, "Güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz. Çocuklar inanın inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz güneşli günler, motorları maviliklere süreceğiz, güzel günler göreceğiz güneşli günler, hani şimdi bize cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır, yalnız cumaları, yalnız pazarları. Hani şimdi biz bir peri masalı dinler gibi seyrederiz, ışıklı caddelerde mağazaları, hani bunlar 77 katlı yekpare camdan mağazalardır." dedi.