Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti’nin seçimlerde iktidar olamaması halinde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın azınlık hükümeti kurup erken seçime gitmeyi' düşündüğünü iddia etti. Türker, “Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı istifa edecek, AK Parti’ye tekrar kazandırabilmek için milletle yarışmak için inatlaşacak ve AK Parti’nin başında yeni seçim yapacaktır. Allah bu 6 gün içinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı'nın yanlış kararları ve gazabından korusun. Çünkü bu 6 gün içinde seçimin yapılmasını durdurabilmek için Suriye’ye kara savaşı açılırsa işte asıl felaket o zaman başlar. Her akşam yatmadan önce, ‘Allah’ım delilik yapıp bir hafta daha beklesinler Suriye’ye savaş açmasınlar.’ diyorum.” dedi.

DSP Genel Başkanı Türker, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Balıkesir’de partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin Türkiye’nin gelecek 50 yılının kaderini tayin edecek seçimler olduğunu belirten Türker, bunun önemine değindi. Partisinin seçim vaatleri hakkında bilgiler veren Türker, gençlerin futbol maçlarını seyretmek için 'meyhanelere' gitmek yerine şifresiz izleyeceklerini söyledi. Seçimlere 6 gün kaldığını hatırlatan Türker, şu ifadeleri kullandı: “İnşallah Türkiye geriye kalan 6 günü kazasız belasız atlatır. Özellikle Cumhurbaşka'nın elindeki tespitler şunu gösteriyor; AKP tek başına iktidar olamayacak. Sayın Binali Yıldırım, ‘Koalisyon yok, azınlık hükümeti kurulacak ve erken seçime gidilecek’ dedi. Bu konuda koalisyon kurulması için ilgililer devreye girdi. CHP’nin seçim bildirgelerinde olmamasına rağmen Lozan’da İsmet Paşa’nın red ettiği şirketlere imtiyaz ve kapitülasyon tanıyan yapının daha ileri düzeyde olanı, ‘merkez çevre’ adıyla, bunun yurt dışındaki adı ‘Carter City’ yani kiralık şehir projesini devreye soktu. Başbakan çıktı, ‘bu benim kitabımda vardı’ dedi. Böylelikle büyük büyük koalisyona AKP ve CHP tarafından göz kırpıldı. Bu koalisyonun da çöp çatanı Kemal Derviş’tir. Eğer bu gerçekleşirse bu iki partiye de Kemal Derviş hayırlı olsun. Bu Kemal Derviş hatasını biz yaşadık. Çağırdık partimizi ikiye böldü. Türkiye’nin AKP iktidarının eline geçmesini sağlayan projenin birinci sahibidir. Buradan sesleniyorum CHP’ye gidecek olan her oy AKP’ye gidecektir. Sigorta olarak DSP’nin Parlamento'da olması gerekiyor.” dedi.

TIR’LAR DA İRAN’A ALTIN TAŞINIYORDU

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik başlatılan soruşturmayı basın özgürlüğüne indirilmiş bir darbe olarak değerlendiren Türker, şunları kaydetti: “Bu TIR’ların varlığı bellidir. Aslında bu TIR’ların MİT’le ilişkisi yoktur. Bu TIR’ların MİT’le ilişkili olduğunu söyleyenler kendi suçlarının ortaya çıkmasından korkanlardır. Çünkü TIR, üstünde silah, altında IŞİD’de verilmek üzere dolar, dolarların altında da IŞİD’in o dolarlar karşılığı İran’a taşıyacağı altınlar vardır. Yoksa silah nereden olursa olsun TIR’lar yakalandığı zaman eğer devlete ait bir kuruma ait olduğunu gösterirseniz ne savcılık ne de jandarma polis bir işlem yapabilir. Ama o silahların biraz daha altına bakılırsa dolarlar ve altınlar çıksa onun hesabını veremeyecekleri için dikkat edin hep, ‘silah vardı’ şeklinde gösteriyorlar. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı yayın hakkında Başbakan gafil avlanmıştır. Birden bire yapılmayacak hatayı yapmıştır. Bu silahları Türkmenlere gideceğini söylemiştir. Bu uluslararası bir suçtur. Başka bir ülkenin içişlerine karışma işidir. Ama çok iyi biliyoruz ki Türkmenlere gitmemişti. Çünkü Türkmenler sürekli Suriye’de korumasız olduklarını dile getirmekteler. Hatta Süleyman Şah Türbesi taşınırken Türkmenler yalnız bırakılmıştır. Cumhurbaşkanlığı yapılan hatayı fark edince hemen açıklama yaptı. Çünkü Türkiye’nin zor duruma düşeceğini anladılar.”

Türkiye’de artık baskı ve otoriteye karşı başkaldırının zamanının geldiğine dikkat çeken DSP Lideri Masum Türker, halkın başkaldırı zamanın 7 Haziran’da sandık başında olacağını vurguladı.

BANK ASYA’YA YAPILANLAR PLANLI

Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Türker, bunun ekonomiye iki yönde olumsuz etkisinin olacağını kaydetti. “Bu olay Türkiye’de dolarizasyonu hızlanacaktır.” diyen Türker, şöyle devam etti: “İnsanlar paralarını bankada tutmaktan korkacaklardır. Ama bankaya yatırmadıkları paralarını değer kaybetmesin diye yabancı para birimine yavaş yavaş çevireceklerdir. Bank Asya’ya el konulmasını cemaate yakınlığı olan bütün işadamlarına bir gözdağı verilmek istendiğini hepimiz biliyoruz. Ama bu olay yalnız bir cemaate gözdağı verme işi değildir. Tasarruf sahiplerini tedirgin etmektir. Türkiye’de diğer milli bankaları, ‘bize de bir gün aynı şey olur’ korkusuyla yabancı ortak arayışına gitmelerini hızlandıracaktır.”

Bank Asya’ya el konulduğu günün son derece önemli olduğuna dikkat çeken Türker, şu ifadeleri kullandı: “Aynı gün Ziraat Bankası bir katılım şubesi açıyor. Aslında YSK kararlarına göre kamu kuruluşlarının 28 Mayıs tarihinden itibaren böyle törenler düzenlemesi yasaktır. Bu törene Cumhurbaşkanı'nın katılarak konuşma yapması ve gözdağı verdiği bu açılışın hemen ardından akşam saatlerinde el konulması planlı bir hareket olduğunu gösteriyor. Yurt dışındaki etkisini de ellerinden geldiği kadar azaltabilmek için operasyon Cuma günü yapılıyor. Cumartesi, pazar dünya piyasaları çalışmıyor diye. Ama yabancılar tarafından Türkiye için söylenen söz şudur: ‘Türkiye’de hukuk rafa mı kalktı? Türkiye’de güvenlik artık yalnız polis gücüne mi dayalı? Yoksa insan haklarının güvenliğini sağlayacak, özgürlükleri sağlayacak düzen ortadan mı kalktı?’

Cumhurbaşkanı'nın bu kadar çok öfkeli ve endişeli olmasının nedeni de budur. Bank Asya’dan önce dedi ki, ‘muhalefet eden bütün yayınları kontrol altına alın’ Ve hedefine Hürriyet Gazetesi’ni aldı. Bunun bir Cumhurbaşkanı'na yakışmadığını söyledik. Endişesi, eğer bu bir hafta içinde eğer AK Parti iktidar olmazsa kendisi de AK Parti’yi yönetenlerle mutabık olmadığı için bir azınlık hükümeti kurmayı ve erken seçime gitmeyi düşünüyor. Erken seçime gitme kararı verdiği zaman Türkiye yeni bir Cumhurbaşkanı arayışına gidecektir. Çünkü büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı istifa edecek, AK Parti’ye tekrar kazandırabilmek için milletle yarışmak için inatlaşacak ve AK Parti’nin başında yeni seçim yapacaktır. Buradan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; Bence bunu hemen yapın. Halkın sizi 12 yıl sonra nasıl değerlendirdiğini şimdi son noktada görme imkânı bulursunuz. Bank Asya bu bağlamda olan bir olaydır. Allah bu 6 gün içinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı'nın yanlış kararları ve gazabından, AK Parti’ni yanlış kararlarından bizi korusun. Çünkü bu 6 gün içinde Bank Asya kadar tehlikeli bir karar seçimin yapılmasını durdurabilmek için Suriye’ye kara savaşı açılırsa işte asıl felaket o zaman başlar. Ben her akşam yatmadan önce, ‘Allah'ım delilik yapıp bir hafta daha beklesinler Suriye’ye savaş açmasınlar’ diyorum.” ifadelerini kullandı.