Afyonkarahisar Sahipata’da bulunan Merkez TOKİ İlkokulu'nda AK Parti milletvekili adaylarının siyasi propaganda yapması tepkilere neden oldu.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, eğitim öğretim kuruluşları, camiler, mescitler ve türbelerin siyasetten uzak tutulmasının hem ahlaken hem kanunen gerekli olduğunu söyledi. Yılmaz, "AKP kaybetmemek için her yolu mübah görüyor. Her yolu deniyor. Olayı kınıyorum. Buna izin verenler de suç işliyor." dedi.

AK Parti adayları Remziye Sıvacı ve Fatih Beder, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in katıldığı seçim propagandasında konuşma platformu kurularak etrafı AK Parti afişleri ve adayların resimleriyle donatıldı. Siyasi konuşma ve seçim çalışmasının yapılmasına mahalleli ve veliler tepki gösterdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, eğitim öğretim kuruluşları, camiler, mescitler ve türbelerin siyasetten uzak tutulmasının hem ahlak hem kanunen gerekli olduğunu söyledi. Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının ücretiyle bile olsa seçim sürecinde kiralanamayacağını ve tahsis edilemeyeceğini belirtti. Yılmaz, "Olayı öğrendim, mahalle sakinleri ilettiler. Devletin, valinin haberi var, haberinin olmaması mümkün değildir. Kabul etmek mümkün değildir. Kanunen zaten böyle bir şeyi yapmak yasaktır. AKP kaybetmemek için her yolu mübah görüyor. Her yolu deniyor. Kendileri okul bahçesinde, cami içlerinde, avlularında pek çok yerde siyaset yapmaya başladı. Olayı kınıyorum, dini duygularını kendi siyaseti çıkarlarına alet etmemesi gerekiyor. Okul bahçelerine alet etmemeleri gerekiyor, buna izin verilmemesi gerekiyor. Buna izin verenler de suç işliyor." diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: HABERİM YOK

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise okul bahçelerinde AK Partili vekillerin platform kurarak propaganda yapmasından haberinin olmadığını ifade etti. Yalçın, kendilerinden okulların siyasi propaganda için kullanımı hakkında herhangi bir talep gelmediğini belirtirken, böyle bir şeye de izin vermelerinin söz konusu olmadığını kaydetti. Okul Müdürü Ali Kıvrak da olaydan haberinin olmadığını, ayrıca AK Parti'nin kendilerine propaganda için herhangi bir başvuruda bulunmadığını söyledi.

Sahipata TOKİ konutlarında yaşayan bazı vatandaşlar, AK Partililerin camilerin ardından okullarda da siyaset yapmasına tepki gösterdi. İsmini açıklamayan bir vatandaş tepkisini şöyle dile getirdi: "Okullarda siyaset yapılmasını istemiyoruz. Mahallemize gelerek oy istiyorlar. Bu demokratik bir yarıştır ve saygı gösteriyoruz. Ama okullarda böyle şovlar yapılmasını kınıyoruz. AKP'lilerin camide yaptıkları siyasi şovlara alışmıştık. Şimdi gözlerini okullara diktiler. Böyle siyaset olmaz olsun."

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamu Sen İl Temsilcisi Nizametti Şenol da olaya tepki gösterdi. Şenol, seçim dönemlerinde okulların siyasetten uzak tutulması gerektiğini ifade etti.