CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “AKP’nin derdi ne gelen şehit haberleri, ne ülkenin ekonomik bunalımı, ne de halkın sorunları. Koalisyon görüşmelerinde bunu herkes gördü. Kazanana kadar seçim formülünün uygulayacaklar gibi görünüyor.” dedi.

CHP İl Başkanı Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti ile CHP arasında koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasında sorumlunun AK Parti olduğunu belirtti. 7 Haziran seçimlerinden sonra halkın hiçbir partiye tek başına iktidar yetkisi vermediğini anımsatan Kiraz, seçmenin 13 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti iktidarına son verdiğini dile getirdi. Milletin siyasi partilere uzlaşı ile bir koalisyon hükümeti kurarak sorunlarını uzlaşı ile çözmesini istediğini vurgulayan Kiraz, CHP olarak sorumlu siyaset anlayışı ile hareket ettiklerini, parti çıkarı gözetmeksizin ülke menfaatleri için herkese kapıyı açtıklarını ifade etti. Samimiyetle çalışarak Türkiye için koalisyon arayışı içinde olduklarına işaret eden Kiraz fikirler açısından uyuşulmasa da(çok meraklı olmasak ta) AKP ile koalisyon görüşmelerini kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi.

'AKP’NİN BİR TEK DERDİ VAR KOLTUKLARINI KORUMAK'

Partilerinin her türlü iyi niyetli çabalarına karşın AK Partinin koalisyon hükümeti önerisi yerine seçim hükümeti önerisini dikte ettiğini vurgulayan Kiraz, şöyle devam etti: “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da ifade etti; ‘AKP tarafından CHP’ye bir koalisyon önerisi getirilmedi’. CHP’ye getirilen bir erken seçim için bir seçim hükümeti önerisiydi ve dolayısıyla bizim bunu kabul etmemizde mümkün değildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarında, AKP’nin seçim mağlubiyetini bir türlü içine sindiremediğini gördük. Kazanana kadar seçim formülünün uygulayacaklar gibi görünüyor. Ve kazanamadığı hiçbir seçim sonucunu da milli irade tercihi gibi görmeyecek gibi görünüyorlar. AKP’nin derdi ne gelen şehit haberleri, ne ülkenin ekonomik bunalımı, ne de halkın sorunları dolayısıyla bunu bir kez daha gördük. AKP’nin bir tek derdi var kendi koltuklarını korumak. Bir erken seçimde CHP çok köklü bir parti ve dolayısıyla erken seçimde biz bütün örgütlerimizde yarın seçim olacak gibi hazırız. Seçimlerden çok daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza yürekten inanıyoruz.”