Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, son günlerde terör protestosu olaylarında yaşanan provokatif olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı. Kartal, “Özellikle son iki gündür ülkemizde millet tepki koyuyor. Haklıdır, 35 yılın birikmiş bir kini var. Her gün çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Elbetteki her Türk vatandaşı bayrağını alıp, inip haklı protestosunu yapacak. Ama buradan çağrı yapıyorum. Sakın ola, HDP'nin, PKK'nın, KCK'nın oyununa gelmeyin. Sakın ola, dış güçlerin oyununa gelmeyin." dedi.

Yangına benzinle, körükle gitmeye çalışanlar olduğuna dikkat çeken Kartal, "Oradan, buradan haberler yapılıyor. Liberal, demokrat maskeli, Marksist, Leninist, ateist yazar takımı 'Şurada şunu yaptılar, burada bunu dövdüler' diyerek milleti gaza getirmeye, ateşe, yangına benzinle, körükle gitmeye çalışıyor. Bunların oyununa gelmeyin. Yapacağımız tek şey var. Biz ancak kardeşiz. Kürt kardeşimize sarıldıkça Allah'ın izniyle PKK bitecek. O yüzden sakın ola bu oyunlara gelmeyelim. Normal tepkiye evet, bayrağımızı alıp sokağa caddeye inmeye evet, her eve Türk bayrağı asmaya evet, bütün legal yoldan haklı protestoları yapmaya evet ama illegaliteye hayır. Yakmaya, yıkmaya, dökmeye hayır. Dilin çözemediğini el çözmez. Biz asla onlar gibi olmayacağız. Ben zaten hiçbir Türk milliyetçisinin, Alperenin, ülkücünün sokağa inip bir Kürt kardeşine zarar vereceğine asla inanmıyorum. Tam tersini yapar ve Kürt kardeşlerine sarılırlar.” diye konuştu.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendilerine bıraktığı mirası hatırlatan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Karta, "Bediüzzaman Said-i Nursi ne kadar Kürtse biz o kadar Kürdüz, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri ne kadar Türkse biz o kadar Türküz.' Yine rahmetli şehit liderimizin dediği gibi, hepimiz aynı kilimin desenleriyiz." ifadelerini kullandı.

“BİZİM ÇATIMIZ ALTINDA SEÇİME GİRMEK İSTEYEN 5-6 PARTİ VAR”

MHP ile BBP arasında 1 Kasım seçimlerinde ittifak olacağı iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kartal, “Şu anda MHP'den bize ittifak yapalım diye bir teklif yok. Sadece iki partinin tabanında tercih var. Elbetteki BBP milletin olduğu yerde olur. Millete feda olmak gerekiyorsa BBP, o fedakarlığı gösterir. Türkiye'nin milliyetçi bir iktidara ihtiyacı var. BBP, asla bu sorumluluktan kaçmaz. Eğer MHP'den, başka sağ partilerden böyle bir teklif gelirse, biz o teklifi alır, kendi kurullarımızda değerlendiririz. Ona göre bir cevap veririz. MHP dışında bizim BBP çatısı altında seçime girmek isteyen 5-6 tane daha parti var. Onlarla görüşüyoruz. Belki o partilerin sayısı da artabilir. Dışarıda ismi olan arkadaşlar var. Onların müracaatları olacak. Şu anda onunla ilgileniyoruz. Bazen pazarlık yapıldığına yönelik iddiaları görüyorum. Hiçbir pazarlık yapılmaz. Eğer mesele ülke meselesiyse, millet meselesiyse, burada bir pazarlık söz konusu olamaz. Tarihimizde böyle bir pazarlık yoktur.” diyerek sözlerini tamamladı.