Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet Gazetesi'nin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Karara tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bu tip uygulamaların üçüncü dünya ülkelerinde yapılan uygulamalar olduğunu belirtti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Tan, şöyle devam etti: "Bir iktidara yakın olanlar göğe çıkarılsın, her türlü ihale, kredi, teşvik verilsin ama iktidarı eleştiren ve iktidarın karşısında olanlar da batırılsın; bu demokratik bir ülkede asla kabul edilebilecek bir şey değil. Ben bütün bu olan bitenleri, siyasi bir hesaplaşmanın sonucu olarak görüyorum ve çok yanlış görüyorum. Gerçekten ticari bir sıkıntı varsa, bunun mercileri var ve bu firmalar yeni ticaret yapmıyorlar. Tayyip beyle bozuştuktan sonra eğer bunların yanlışları ortaya çıkmışsa; demek ki bugüne kadar göz yummuşsunuz; o da büyük bir kabahattir. Bir suçu varsa bugüne kadar göz yummanız da büyük bir kabahattir; suçu yoksa bugün bunlara bu işlemleri yapmanız da büyük bir kabahattir."

Kayyuma atanan isimlere bakıldığında olayın daha önceden planlandığını gösterip göstermediğine ilişkin bir soruya ise Altan Tan, "Çok açık çok. Planlı, programlı yapılan işler. Çok ayıp, çok çok yanlış ve yapanada bir hayrı olmayacak işlerdir." karşılığını verdi.