HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı iki farklı açıklamayı değerlendirerek "Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar. Bu çabuk şaştı, 5 saatte şaştı. Söyledikleri çok açık ve seçik." dedi.

Tan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Şuan engelli yardımı alan ve engellilere bakmakla yükümü olan kişilere, aldıkları yardımlarla ilgili ciddi bir kısıtlama hazırlığı olduğunu duyduklarını aktaran Tan, hak etmeyen kişilerin bu yardımı aldığı gerekçesiyle bu kararların alınmasının söz konusu olduğunu belirterek, "Ancak ilgililer gerekli tespitleri yapmalı. Bu gerekçe gösterilerek, camianın yüzde 80'ini mağdur etmek hiçbir şekilde tasvip edilemez. Engellilerle ilgili verilen hakları lütfen geri almayın ve daha fazla imkanı verin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı iki farklı açıklamayla ilgili bir soruya ise Tan, "Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar. Bu çabuk şaştı, 5 saatte şaştı. Söyledikleri çok açık ve seçik. Bu Erdoğan için belki de bir ilk. İnşallah aklı selim hakim olur. Bu gidişat, gidişat değil. Bir cumhurbaşkanının bu kadar pervasızca bir parti lideri gibi davranması doğru değil. 'Ben Anayasayı, yönetmelikleri dinlemiyorum' dersen biz de dinlemezsek, bu ülke yönetilemez." karşılığını verdi.

Bir soru üzerine de Tan, siyasi sebeplerle Türkiye dışında olan herkesin dönmesi gerektiğini vurguladı.