MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesine ilişkin yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir tepki veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu tartışmalar artık dünde kalmıştır” dedi. Arınç, “Sadece Cumhurbaşkanımız değil benim de içinde bulunduğum bazı arkadaşlar olumlu bulurken yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu ifade eden kişiler de olmuştur. Artık dün saat 17.00 itibariyle bir yüksek bürokrat görevinden sayın Başbakanımızın takdiriyle ayrılmış ve aday adayı olmuştur. Bence defterin kitabın bu noktasının kapanması lazım.” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kurulu sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a, Hakan Fidan’ın istifası da soruldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bu konuda kriz olduğu iddialarına Arınç, “Bu kriz değildir, kriz sayılmaması gerekir. Evet MİT Müsteşarının istifa edip milletvekili aday adayı olması önemli bir haberdir. Bu haber üzerine de yorumlar yapılmıştı. Sadece Cumhurbaşkanımız değil benim de içinde bulunduğum bazı arkadaşlar olumlu bulurken yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu ifade eden kişiler de olmuştur.” değerlendirmesi yaptı.

Arınç ardından şöyle devam etti: “Ama bu tartışmalar artık dünde kalmıştır. Dün saat 17.00 itibarıyla MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan'ın görevinden ayrıldığı ve milletvekili aday adayı olduğu bir gerçektir. Dolayısıyla bu günden itibaren artık bu konunun tekrar tartışılması, tekrar gündemde tutulmasının hiçbir faydası yoktur. Peki Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan ve diğerlerinin açıklamaları ne olacak sorusuna gelirseniz, ortada sadece bir gerçek var; Sayın Başbakanımızın uygun bulması ve takdirleriyle MİT Müsteşarı Sayın Fidan görevinden ayrılmış ve milletvekili aday adayı olmak isteğini ortaya koymuştur. Bu kesin bir karardır. Sayın Başbakanımızın taktiri söz konusudur. Onun takdirinin söz konusu olduğu bir yerde de artık hiçbirimizin yorum yapmasına gerek bulunmamaktadır. Görevinde başarılı olan bir arkadaşımızın siyaset alanında da var olduğunu, milletvekili olacağını ifade etmesi bence saygıyla karşılanması gereken bir tutumdur. Şüphesiz milletvekili aday adayıdır. Nereden milletvekili olacak, kaçıncı sıradan milletvekili olacak, seçilecek mi seçilmeyecek mi, seçildikten sonra ne olacak? Bunları tartışmaya devam edersek olumsuz ve fuzuli bir iş yapmış oluruz. Artık dün saat 17.00 itibariyle bir yüksek bürokrat görevinden sayın Başbakanımızın takdiriyle ayrılmış ve aday adayı olmuştur. Bence defterin kitabın bu noktasının kapanması lazım.”