Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın medyada çıkan ‘kırılma noktası meclis başkanlığı seçimleri, ben seçilseydim bugün bir koalisyon hükümeti mutlaka oluşmuştu’ sözlerini değerlendirerek, “Sayın Deniz Baykal olmasaydı Erdoğan olmazdı, AKP iktidarı olmazdı.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl Başkanları Toplantısı sonrası, MHP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada soruları cevaplayan Bahçeli, YSK’nın seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklamasını değerlendirerek, “Recep Tayyip Erdoğan emretmiş, onlar da yerine getirdi.” dedi.

“BİZİM PARTİLİLERİMİZ DEĞİL, DAVA ARKADAŞLARIMIZ VARDIR”

‘Başbakan Ahmet Davutoğlu bazı partili isimlere de teklif götüreceğini söyledi. Partinizden isimlere teklif gelirse sizin değerlendirmeniz nasıl olur? sorusuna, Bahçeli, “Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır ne satılır.” cevabını verdi.

MGK toplantısına çağrısının karşılık bulmamasının sorulması üzerine Bahçeli, “Olağanüstü toplantı acilen gerekiyordu. Onlar MHP dedi diye yapmadılar ama fazla da geçmedi, 2 Eylül’de toplanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu’nun ‘sorumluluğu birlikte taşıyalım’ açıklamalarını değerlendiren, Bahçeli, “Onu çağrı olarak kabul etmiyoruz. O görevini almıştır. Görevini yerine getirsin kafidir.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın medyada çıkan ‘kırılma noktası meclis başkanlığı seçimleri, ben seçilseydim bugün bir koalisyon hükümeti mutlaka oluşmuştu’ sözlerini değerlendiren Bahçeli, “Sayın Deniz Baykal olmasaydı Erdoğan olmazdı, AKP iktidarı olmazdı.” diye konuştu.

“ERDOĞAN’A DA ‘GÖLGE ETME BAŞKA BİR İHSAN İSTEMİYORUM’ DESİN”

Başbakan Davutoğlu’nun MHP ve CHP’den isim gelmemesi halinde hükümete Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilebileceğini ifade etti. Sizde bu şartlar altında MHP’den isim vermeyeceğinizi deklare ettiniz. Bu süreç Anayasa Mahkemesi’ne doğru götürür mü? sorusuna, “Oraya ihtimal vermiyorum. Çünkü seçim üzerinde aşırı derece tartışmalar ve bunu bir takım yalan ve iftiralarla şekillendirmeler. Hem ülkemize, demokrasimize, hukukumuza zarar vermektedir. Sayın Davutoğlu üzerine düşen görevi yapsın yeter. Daha fazlasına gerek yoktur. Erdoğan’a da ‘gölge etme başka bir ihsan istemiyorum’ desin.” diye cevap verdi.