MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu partisi ve kendisi için değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı için çalışan Truva atına benzetti, sarayın tetikçiliğini yapmakla eleştirdi.

Aydın mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Davutoğlu acemice ve aceleci şekilde konuştukça, Erdoğan’a yaranma kaygısı taşıdıkça batmakta, bitmektedir. Başbakan desteksiz atmaktan rahatsız olmamaktadır. Bakın, eski Cumhurbaşkanı Sayın Gül ile girdiği polemiği mutlaka duymuşsunuzdur. Davutoğlu, Gülen’i 2013 yılının Eylül ayında, dönemin Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini söylemektedir. Gül ise, 'O beyanının benimle ilgili kısmı yanlış' iddiasındadır. Davutoğlu, 'zihnim berrak, Gül’ü bilgilendirdim' ısrarındadır. Gül, 'Benim de zihnim berrak' diyerek Davutoğlu’nun yalan söylediğini yüzüne vurmaktadır. Davutoğlu’nun Gül’e laf yetiştirmesi, Pensilvanya ile yakınlığını alttan alta ima etmesi bal gibi Erdoğan tertibidir. Ve Davutoğlu konu mankenliği yapmanın yanında, saray tetikçiliğine soyunarak eski dostluklara sırt dönmektedir. Bu tip bir alçalmaya; göze girmek, övgü almak, alkış toplamak maksadıyla tevessül etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı işte böyle birisidir. Çeyrek Başbakan, düşe kalka 7 Haziran’a gitmektedir. Aslında ne Başbakanlık yaptığı bellidir, ne de parti genel başkanı olduğu nettir. Davutoğlu belirsiz ve tanımsız bir şahsiyettir. Hükmü şahsiyetini Erdoğan’a bağlamış, ipleri Erdoğan’ın eline vermiştir. Davutoğlu Erdoğan’a çalışan, başkanlık sistemi için mücadele veren Truva atıdır. 7 Haziran’dan sonra ise her hal ve şartta miadı dolacak, buruşturulup kenara koyulacaktır. Zira Erdoğan’ın başkanlık rüyası gerçek olursa Davutoğlu’na ihtiyaç kalmayacaktır. Gerçekleşmezse, olacak olan da budur, siyasi kariyeri sona erecek, imaj ve saygınlığını gölgelediği Başbakanlık'tan tepe taklak düşecektir. Partisi için değil de, Erdoğan’ın başkanlığı için oy isteyen birisinden ülkeye fayda gelir mi? Kendi makamını yok etmek, içinden sivrildiği parlamenter sistemi ortadan kaldırmak için çırpınan birisine Türkiye’nin geleceği emanet edilir mi?" diye sordu.

Aydınlıların kararını belli ettiğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "Sizlerle gurur duyuyorum, sizlerle iftihar ediyorum. Teröre karşı bizimle yürü Aydın. Bölünmeye karşı bizimle yürü Aydın. Hırsızlara karşı bizimle yürü Aydın. Rüşvetçilere karşı bizimle yürü Aydın. Refah ve mutluluksa aradığınız; iş ve aşsa istediğiniz bizimle yürüyün. Yürüyüşümüz, korkaklara karşı cesurların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, ahlaksızlığa karşı namusluların yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, talana ve yalana karşı şerefin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, hainlere, eli kanlı teröristlere, onlarla müzakere edenlere karşı milli bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların ihlaslı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sağlam adımlarla tarihi basamak basamak geçmiş, şehit ve gazileriyle insanlığa nam salmış muhteşem Türk varlığının yılmayan yürüyüşüdür."

Türkiye ekonomisinin yoğun bakımda olduğunu da belirten Bahçeli, "Tarım, turizm ve sanayi kenti olan Aydın sorunlara teslimdir. Bu güzel ilimizin potansiyeli heba edilmektedir. Vasıflı insan gücü boşa harcanmaktadır. İncir para etmemektedir. Zeytin dalında solmakta ve donmaktadır. Kestane üreticimiz ise sıkıntıdadır. Pamuk, enginar, çilek, bamya üreticilerimiz dert ve sorun küpüdür. Büyük Menderes Irmağı’nın suladığı ovalarda hüzün hakimdir. 150 km’lik sahil şeridine sahip Aydın’da turizm açmazdadır. Yanlış ve iflas etmiş dış politikalardan dolayı güven ve itibar kaybı yaşayan ülkemize yabancı turist eskisi gibi ilgi göstermemektedir. AKP hükümeti, Aydın’a dönüp bakmaktan acizdir. İşsizlik Aydın’dadır. Yoksulluk Aydın’dadır. Yabancılar tatil yaparken, Aydınlı karnını doyurmanın telaşındadır. Ayakkabı kutularından Aydın’ın parası çıkmıştır. Yatak odalarına Aydın’ın alın teri saklanmıştır. Havuzcular köşeyi dönerken, Aydın unutulmuşluğa terk edilmiştir. İhale mafyaları malı götürürken, Aydın umutsuzluğa bırakılmıştır. Rüşvetçiler, faiz lobileri, rantiyeciler, vurguncular haram ve hıyanetle saltanat sürerken, Aydın’ın önü kapanmış, ufku daralmıştır. Ankara’ya 1 trilyon 370 milyara kaçak ve karanlık saray yapanlar sizin emeğinizi çalmıştır. Villalarda soygun hasılatı eritenler sizlerden aşırmışlardır. Erdoğan sizden almış, cebine indirmiştir. Erdoğan sizden yürütmüş, vakıflara gizlemiştir. Millete küfredenler sizin geleceğinizden çalmış, evlatlarınızın hakkından yemişlerdir. Erdoğan’ın oğlu parlak ve büyük bir işadamı olurken, sizlerin çocukları iş diye kıvranmaktadır. Malum eski bakan 700 bin liralık kol saati takarken, akşam eve ekmek götürme kaygısı taşıyan sizlersiniz." şeklinde konuştu.

Halkla hükümeti kıyaslayan Bahçeli, "Çalışan sizsiniz, çalan onlardır. Üreten sizsiniz, üleşen onlardır. Yorulan sizsiniz, yolan ve soyan onlardır. Aydın bu haksızlığa katlanacak mıdır? Bugün ülkemizde sayıları 6 milyona yaklaşan işsiz vardır. Her dört gencimizden birisinin işi yoktur. Herkes borçludur. Bu yılın ilk üç ayında, kredi kart borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2,1 milyona çıkmıştır. Ödenemeyen borç miktarı 5,1 milyar liraya ulaşmıştır." dedi.