MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara gelmeleri durumunda siyasi ahlak yasası çıkaracaklarını, vatandaşın hakkını koruyacaklarını dile getirdi. Seçim beyannamelerinin vatandaş tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Bahçeli, halkın MHP’ye inandığını söyledi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Seçim Beyannamesini Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek vizyonuyla açıklamıştır. Türk milleti söz ve hedeflerimize büyük bir ilgi ve yakınlık göstermiştir.” diye konuştu.

Bursa’da partisince düzenlenen mitingde seçim vaatlerini sıralayan Bahçeli, şunları anlattı: “Emekli kardeşim biliyorum, düşük aylığınla geçinemiyorsun. Zor hayat şartlarına mahkumsun. Hatta karnını doyurmak için ek iş yapıyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında bin 400 ve Eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği almak için bizimle yürüyün. Çiftçi, esnaf, işçi, memur ile Cumhurbaşkanı ve milletvekili emeklisine aynı tutarda ödenek vermek için Bizimle Yürü Bursa. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri için Bizimle Yürü Bursa. Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için Bizimle Yürü Bursa. Şahit olun, sözümüz sözdür: Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükseltileceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylığına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için Bizimle Yürü Bursa. Büyükşehirlerde evi olmayan asgari ücretle geçinen kardeşimizin bin 750 lira alabilmesi için Bizimle Yürü Türkiye. Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için Bizimle Yürü Bursa. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için Bizimle Yürü Bursa. Çiftçi kardeşim Allah’ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuza alabileceksin. Ve mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için Bizimle Yürü Bursa. Belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indirmek için Bizimle Yürü Bursa. Şoför esnafımız duy sesimizi, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerimiz çalışma sürelerinizin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacaksınız. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gideceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız.”

Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Harcama Kartları, Hilalkart uygulaması başlatacaklarını vurgulayan Bahçeli, “Aylık almayan annesi ya da babası veya her ikisi de vefat etmiş evlatlarımız, size de her ay 100 lira cep harçlığı vereceğiz. Gazilerimize 3 bin 600 günde emekli olma hakkı getireceğiz. Bütün şehit yetimlerine iş imkanı sağlayacağız. Öğretmenlerimizin 3 bin 600 ek göstergeden istifade etmelerinin önünü açacağız. Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla, 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkânı sağlayacağız. Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirecek, bu kapsamda polislerimizin ek göstergesini 3 bin 600’e çıkaracağız. Astsubaylarımızın intibaklarını yapacak, haklarını verecek, uzman jandarma ve uzman erbaşların tüm mağduriyetlerini gidereceğiz.” diye konuştu.

Siyasi ahlak yasası çıkaracakları sözü veren Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hazırlayacağız. Temiz siyaset, dürüst yönetim için Bizimle Yürü Bursa. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için Bizimle Yürü Bursa. Sizler bizimle yürüdükten sonra Türkiye’yi Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek iddiamızla; plan, proje ve stratejik hedeflerimizle şaha kaldıracağız. Ne AKP’nin, ne CHP’nin, ne de barajı geçmesi için yoğun faaliyet gösterilen HDP’nin Türkiye’ye hayrı dokunamayacaktır.”

Son