MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclis başkanlığı seçimlerinde tur hangisi olursa olsun MHP’nin kendi adayını destekleyeceğini açıkladı. Başkan salt çoğunlukla seçilmeyecek ise o zaman 4. turda MHP’nin TBMM Genel Kurulunda olacağını belirten Bahçeli, “MHP’nin siyaset anlayışı ve ilkelerinde meclisi terk etme meclise girmeme gibi bir anlayış yoktur, böyle bir usul yoktur, meclise gireceğiz, kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. Diyeceksiniz ki iki aday dışında oy pusulasında isim yok, o zaman ne yapacaksınız? 80 tane geçersiz oy çıkacaktır, bunun manası budur.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “4. turda sizin adayınız olmazsa başka bir adayı destekleme durumunuz olabilir mi?” sorusuna Bahçeli, “Bugünkü grup toplantımızda bu konu üzerinde özenle durulmuştur. Mecliste dün yapılmış olan iki nitelikli oylamada hiçbir parti 367’yi bulamamıştır. Anayasa çerçevesinde bugün 276 salt çoğunluk, oradan da bir sonuç çıkmazsa en fazla oy almış iki aday yarışmaya devam edecek muhtemelen de bugün sonuçlanmış olacak. MHP değerli bir şahsiyeti aday olarak takdim etmiştir. MHP’nin değerli milletvekilleri, kararlı bir şekilde 80 oyla desteklerini ortaya koymuştur. Bu destek devam edecektir. Tur hangisi olursa olsun bu destek devam edecektir.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “4. turda çekimser kalmak gündeminizde var mı?” sorusu üzerine Bahçeli, “Bunları ifade ediyorum. Bu destek devam edecektir demek birinci şeyi eğer salt çoğunlukla seçilmeyecek ise o zaman 4. turda MHP TBMM Genel Kurulunda olacaktır. MHP’nin siyaset anlayışı ve ilkelerinde meclisi terk etme meclise girmeme gibi bir anlayış yoktur, böyle bir usul yoktur, meclise gireceğiz, kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız.” dedi.

“Meclis başkanının AKP’den seçilmesi, muhalefetin toptan bir başarısızlığı anlamına gelir mi?” sorusuna Bahçeli şu cevabı verdi: “Böyle bir anlayışa nerden saplanıyorsunuz? Onu onlara sorun. Niye muhalefet başarısızlıkla nitelendirilsin. Bu bir seçimdir, MHP’nin iradesi budur. 4. turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki iki aday dışında oy pusulasında isim yok o zaman ne yapacaksınız? 80 tane geçersiz oy çıkacaktır, bunun manası budur.”