MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ekonomik sıkıntılarla boğuşan halkın kredi kartlarıyla ayakta durduğunu, bunun uzun süre böyle devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bahçeli ekonomik sorunların çözümü için hükümetin gitmesinin şart olduğunu dile getirdi.

Devlet Bahçeli Bursa’daki mitingde hükümetin ömrünü ve meşrutiyetini tamamladığını ifade etti. 31 gün sonra çilelerin sona ereceğini dile getiren Bahçeli, “Herşeye rağmen, gerekçesi ne olursa olsun 13 yıla yakındır çektiğiniz çileler nihayet son bulacaktır. Takatiniz eridi, dayanma gücünüz ve sabrınız azaldı. Yoksulluktan yıldınız. Akşamları aç yatıyorsunuz, sabahları da aç kalkıyorsunuz. Yolsuzluktan bıktınız. Elinizde yoktur, avucunuzda yoktur. Geleceğinizi borçlandınız. Kredi kartları ile ayakta duruyorsunuz. Her evde en az bir işsiz vardır. Her evde geleceği belirsiz bir evladımız bulunmaktadır. Can güvenliğiniz yoktur. Ailenizle sokağa çıkmaya korkuyorsunuz. Kapkaç, yankesici, haydut işbaşındadır. Hırsızlar, devlet kasasını, millet kesesini hedef alan iktidar güvenceli soyguncular devrededir. 17-25 Aralık’ta bunların kirli yüzleri daha da belirmiştir. Polisin, jandarmanın eli kolu bağlıdır. Adalet terazisi kırılmıştır. Hakim ve savcılar cezaevindedir, polisler takiptedir. Tarlalarınızın bereketi azalmıştır. Bahçeleriniz kurumuş, borçlarınız dağ gibi birikmiştir. Esnaflarımız siftah etmeden kepenk kapatmaktadır. Kuru ekmekle öğün geçirmeye mahkum edildiniz. Vergiler boynunuzu bükmüştür.” diye konuştu.

RÜŞVETÇİLER 13 YILDIR İKTİDARDA

AK Parti’nin vatandaşın kendisine verdiği tek başına iktidarın kıymetini bilemediğine işaret eden Bahçeli, şunları söyledi: “Sizler helal kazancınızın peşindeyken, iktidardaki zümre harama batmıştır. Sizler aç ve açıkta iken, iktidar kadroları bolluk ve lüks içindedir. Sizler doğruluğun izindeyken, iktidardaki menfaat çetesi yozlaşmanın pençesinde, yabancılaşmanın tarafındadır. AKP, ayakkabı kutularını sizden çaldıklarıyla doldurmuştur. AKP, yatak odalarını sizden aşırdıklarıyla taşırmıştır. Rüşvetçiler 13 yıldır iktidardadır. Soyguncular 13 yıldır keyif ve konfor içindedir. Yolsuzluk ve vurgun şebekelerinin 13 yıldır yediği önünde, yemediği ardındadır. Biliyorsunuz, Ankara’ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray diktiler. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 trilyon 370 milyar lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah’la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Sarayda altın varaklı bardaklardan kana kana içtiler. Pahalı tabaklarda tıka basa yediler. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Müsrifliğin dibini boyladılar. Kanunsuzluğun çukuruna gömüldüler. Bursa’nın servetini hortumladılar. Bursa’nın hakkına el koydular. Bir yanda hırsızlık yaptılar, diğer yanda ahlakı susturdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşalttılar, diğer yanda bana mısın demediler. 17-25 Aralık’ta suçüstü yakalandılar, ama darbe dediler.”

VATANDAŞ MAĞDUR

Bursalılara “Bankada paranız var mıdır? Çocuklarınızın gemi filoları var mıdır? Villalarınız, kaynağını açıklayamadığınız servetiniz var mıdır?” diye soran ardından “Hayır” cevabı veren Bahçeli şunları dile getirdi: “Gençler işsiz. Büyükler çaresizdir. Başbakan ve Cumhurbaşkanı Bursa’ya bakın. Mağdur olan siz değilsiniz, yoksul milyonlardır. Mağduru başka yerde aramayın, mağdurlar buradadır. Mağdur olan çiftçidir. Mağdur olan işçidir, memurdur. Mağdur olan emeklidir. Mağdur olan esnaftır. Mağdur olan dürüst işadamıdır. Mağdur edebiyatı ile vicdanları istismara kalkışmayın. Mağduru başka yerde aramayın. Mağdur Bursa’dır. Mağdur Türkiye’dir. Mağdur alın teri çalınan, emeği soyulan, hakkı gasp edilen Türk milletidir.”

Sürecek...