Çeşitli açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman arazilerinin köylülere parsellendiğini söyledi.

Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan bazı tesislerin açılışı ve bazı temel atma törenleri için geldiği Kahramanmaraş’ta ilk olarak valiliği ziyaret eden Eroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer’den brifing aldı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye genelinde yaptığı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Eroğlu, “Şu ana kadar 110 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz. Bizim şöyle bir hedefimiz var, ormanlar artık kırsal kalkınma için lokomotif olsun diye bir düşüncemiz var. Bu bakımdan biz, bozuk orman alanlarını o civardaki vatandaşlara parselliyoruz. Kura çekiyoruz, üç yıllık bakım masrafları bize ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere böyle bir planlama yaptık. Bu konuda Kahramanmaraş'ın büyük bir hamle yapması lazım.” dedi. Daha önce Orman Kanunu'yla vatandaşların ormanlık alanlara girişinin yasak olduğunu hatırlatan Eroğlu, artık hizmetine açtıklarını vurgulayarak, “Orman köylülerine her türlü desteği vereceğiz. Arazi vereceğiz, ücret almadan parselleyeceğiz. Bütün masraflar bize, üç yıl geliri vatandaşa ait olacak.” şeklinde konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen altı tesisin temelini atma, üç tesisin de açılışını yapmak üzere Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne hareket etti.