Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Çankaya Fanusuna dönsün' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye isim vermeden sert tepki gösterdi. Zeybekci, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı çizgi çizmeye, ona hareket sınırları çizmeye kalkışmasın. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza 'Çankaya fanusuna dönsün' diyerek saygısızlık yapmaya kalkışmasın. Haddini bilsin. Herkes haddini bilsin" dedi.

Ekonomi Bakan Zeybekci, partisinin Mersin İl Teşkilatı tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, gerekirse terleri bile kurumadan tekrar millete gitmekte zerre tereddüt göstermeyeceklerini ifade etti.

Milletin kendilerine politikaları yerine getirmek için birileri ile uzlaşarak hükümet kurma yetkisi verdiğini anlatan Bakan Zeybekci, "Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için sonuna kadar her türlü diyaloğun, her türlü fedakarlığın içinde olacağız. Biz AK Parti olarak bu millete hizmetkar olmak üzere kurulmuş olan bir partiyiz. Birileri gibi tek bir amacı muhalefette olmak üzere dizayn edilmiş bir parti değiliz. İlk gün bu millet bize muhalefet görevi verdi deyip kenara çekilenlerden hiç olmadık ve olmayacağız. Herkese şunu söylüyoruz: Herkes milletin verdiği bu yeni görevde haddini bilsin diyoruz." şeklinde konuştu.

"Hiç kimse bu milletin yüzde 52 ile seçerek baş hizmetkar olarak Cumhurbaşkanı seçtiği Cumhurbaşkanımıza karşı saygısızlıkta bulunmasın" diyen Zeybekci, Erdoğan 'Çankaya fanusuna dönsün' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye isim vermeden sert tepki gösterdi.

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:
"Herkes haddini bilsin. Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı çizgi çizmeye, ona hareket sınırları çizmeye kalkışmasın. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza 'Çankaya fanusuna dönsün' diyerek saygısızlık yapmaya kalkışmasın. Haddini bilsin. Herkes haddini bilsin. Hiç kimse yüzde 41 oy alan bu ülkenin en büyük partisine, kendisinden sonraki 2 muhalefet partisinin toplamından daha fazla oy alan AK Parti'ye ders vermeye, hiza vermeye, onu bir şekilde rencide etmeye kalkmasın. Bunun haddini kim bildirir? Millet bildirir. Onu söyleyeyim. Biz milletin emanetçisiyiz, döneriz millete gideriz. Millete iletiriz şikayetlerimizi. Biz hayallerimizi, sevdamızı millete anlatırız."

Hükümet kurma sürecinin başarıya ulaşacağı temennisinde bulunan Bakan Zeybekci, "Ama ulaşmazsa teşkilatlarımız olarak biz millete gitmekten asla ve asla çekinmeyiz. Biz belden aşağı siyaset bundan önce yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Birilerinin kendi içlerinde bile nasıl belden aşağı siyaset yaptığını, nasıl birbirlerini al aşağı etmek için kaset savaşları yaptıklarını unutmadan bize hiza vermeye kalkmasınlar." ifadelerini kullandı.