Kırşehirli aşiretler ve besicilerle bugün bir araya gelerek toplantı düzenleyecek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ticaret Borsası'nın organizasyonunu yaptığı kahvaltılı açık hava toplantısında partililer ile birlikte esnafla bir araya geldi. Bakan Eker açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz bu darbe anayasasını ortadan kaldıralım diyoruz. Buna karşı çıkıyorlar. Devreye yeni kuvvetler, takviye kuvvetler çağırdılar. Paralel kuvvetler, dikey kuvvetler falan... Baktılar bunlarla olacak gibi değil, bu ikisiyle. Yeni bir çabanın içerisindeler. Gaye şu; net açık ve basit. Acaba biz ne yaparız da AK Parti'yi bir sistem değişikliği yapmaktan alıkoyarız. Aşağı çekeriz, gücünü kırarız. Değişiklik yapılmasın. Dertleri bu" dedi.

'Bunlar Türkiye’yi yeniden bir maceraya götürmek istiyor' sözleriyle konuşmasına devam eden Bakan Eker, "Aman, dikkat edelim. Türkiyeyi bir maceraya götürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Çünkü, bunların götürecekleri, geçmişte yaptıklarından bellidir. Zihniyetleri belli. Kimin hesabına çalıştıkları belli. Bugün uluslararası bir üst akıl var. Bunlar üst aklın Türkiye’de taşeronluğunu yapıyor. AK Parti’yi nasıl tutarız paçasından. Bunu engelleriz ki, AK Parti sistemi değiştirmesin. Anayasayı değiştirmesin. Başkanlık sistemi getirmesin. Özü bu. Ziya Paşa'nın bir sözü vardır. Dinime dahleden bari Müslüman olsa. Şimdi, başkanlığa laf söylüyorlar da. Buna laf söyleyenlerin bir kendi durumlarını bir bilseniz. Hangi başkanlardan, üstelik ebedi başkanlardan ne şekilde talimatlar aldıklarını o zaman görürsünüz. Buna dikkat edelim." ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN SİYASİ TAŞIYICI GÜCÜ AK PARTİ

Çözüm Süreci'nin yegane siyasi taşıyıcı gücünün AK Parti olduğunu belirten Bakan Eker, şunları kaydetti; Çözüm sürecinin yegane siyasi taşıyıcı gücü AK Parti. Çünkü, diğer üçünün üçü de mümkün değil. HDP doğuda başka, batıda başka konuşuyor. Bu çok acı. Güneydoğu’da Doğu’da insanlara baskı yapıyorlar. Halk bunu geliyor bize söylüyor. Ama esnaf, ama dükkan sahibi, yeri adresi belli. Zarar gelir diye söylemiyor. Niye. Çünkü, 6-7 Ekim olaylarında başlarına geldi. Dükkanlar yağmalandı, yakıldı, yıkıldı. Bunu bildiği için açık söyleyemiyor. Ama bize söylüyor. Şimdi, oradan batıya şirinlik mesajları. Ama, Doğu’da baskı. Bu doğru değil. Bu millet, Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Acemi buna rıza göstermez. Kabul etmez."