Dağlıca’da terör örgütü PKK’nın 16 askeri şehit ettiği haberinin duyulmasının ardından Türkiye genelinde protesto gösterileri düzenlenirken, Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki gösterilere şiddet bulaştı. Beypazarı’nda dün gece düzenlenen gösteride Güneydoğu’dan gelmiş tarım işçilerinin yoğun bulunduğu Zafer mahallesinde 8 araç yakıldı.

Ayrıca bu ailelerin yaşadığı 10’a yakın işyeri taşlandı, 3 ev ise ateşe verilmek istendi. Dün gece bu tehlikeli gerginliğin yaşandığı Beypazarı’nda bugün ise birçok tarım işçisi kenti terk etmeye başladı. Tarım işçileri, araba temin eden herkesin kaçtığını belirtiyor. Evi kundaklanmaya çalışılan ve aracı ateşe verilen bir tarım işçisi, gözyaşları içinde 5 çocuğu ile birlikte evin bir odasına sığındıklarını ve sabaha kadar odadan çıkamadıklarını anlattı.

TARIM İŞÇİLERİ KORKUNÇ GECEYİ ANLATTI

Zafer mahallesindeki evlerde yaşayan tarım işçileri yaşadıkları korku dolu geceyi Cihan Haber Ajansı’na anlattı. Saldırılarda araçları yanan, evleri taşlanan ailelerden biri olan Selahattin Ekici, kendisinin 25 yıldır Beypazarı’nda yaşadığını ve 12 yıldır da esnaflık yaptığını belirtti. Ekici, dün gece olaylar başlamadan önce bilmediği bir numaranın kendisini aradığını, kendisine küfürler ettiğini ‘hepinizi öldüreceğim’ diye tehditler savurduğunu anlattı.

TARIM İŞÇİSİ: TELEFONLA ARANARAK ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM

Kendisini arayan bir esnaf arkadaşının da kalabalık yaşadıkları mahalleye gelmeden arayarak dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu anlatan Selahattin Ekici, ardından konvoy halinde gelen kalabalığın gelmesiyle olanları anlattı.

Kalabalığın birkaç kez gidip tekrar geri geldiğini belirten Selahattin Ekici, ilk önce önde bulunan iki aracın yakıldığını daha sonra kalabalık dağıldıktan sonra polisler de olay yerindeyken gelen bir kalabalığın diğer araçları ateşe verdiğini söyledi.

İKİMİZ DE KARDEŞİZ, TÜRK-KÜRT YOK, BİZ TÜRKÜZ

Kalabalığın itfaiyenin de önünü kestiğini ve yangına müdahale ettirmediklerini kaydeden Selahattin Ekici, “Biz burada bir aylık bebekle tarlaya gidiyoruz. Ben 25 yıldır buradayım, ev aldım, daire aldım kızımı da Beypazarı’nın bir köyüne verdim. Bu olayları biz de istemiyoruz onlar bizim kardeşimiz, bizi ayırmasınlar ikimiz de aynı kardeşiz, Türk-Kürt yok. 25 sene oldu biz nereye gideceğiz?” diye konuştu.

TERÖRE LANET OKUDU, 3 KEZ OY VERDİĞİ BELEDİYE BAŞKANI'NI ELEŞTİRDİ

Terör olaylarına lanet okuyan Selahattin Ekici, “Kim yapıyorsa bu olayları Allah onu koymasın. Allah belasını vermesin. Bizi ayırmasınlar. 3-5 işte böyle yapıyorlar bizim halimizi görüyorlar. Biz Kürt değiliz biz Türküz. Bizden ne istiyorlar. Doğuda olsun, batıda olsun, kim bunu yaparsa bu terördür. Allah belalarını versin. Lanet olsun.” dedi.

Ekici, 3 sefer oy verdiğini söylediği Beypazarı Belediye Başkanı Tuncay Kaplan’ı da eleştirerek, “Belediye Başkanı Tuncay Kaplan, olaylara nasıl izin veriyor, önlem alabilirdi, ben 3 sefer ona oy verdim. Sayın Belediye Başkanı'na bunu söylüyorum. Seçim zamanı kapımda biri kalkıp, biri oturuyor. Biz buranın yerlisi olduk.” ifadelerini kullandı.

5 ÇOCUĞUMU SABAHA KADAR KÖMÜRLÜKTE SAKLADIM

Bülent Ekici adlı tarım işçisi ise iki aracının ateşe verildiğini söyledi. Evlerinin saldırıya uğradığı sırada dışarıya çıkamadıklarını anlatan Ekici, gözyaşları içinde 5 çocuğu ile birlikte evin bir odasına sığındıklarını ve sabaha kadar odadan çıkamadıklarını anlattı. Ekici, çocuklarıyla sığındıkları odayı da kameralara gösterdi.

İTFAİYE ARACINI ENGELLEDİLER

Bülent Ekici, şöyle konuştu: “Saat 10 gibi geldiler benim arabamı yaktılar ben de içeride bakıyordum, çocuklarımı kömürlüğe sakladım, sabaha kadar çocuklarım orada kaldılar, çocuklarım ağlıyordu ‘baba bunlar bizi öldürecekler’ diye. 10 defa aradım, neredeydi bu güvenlik, 'ev yandı beni buradan alın' diyorum niye gelip almadılar? 'Hiç olmazsa gelin bizi alın' dedim sabaha kadar çıkmadım.”

ARACI BENZİN TENEKELERİ İLE YAKTILAR

Olaylarda bir üst sokakta arabası yanan Cevat Ekici yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece 09.30 gibi evimizde oturuyorduk, biz burada gündelikli işçiyiz. 09.30 gibi yukarıdan bir kalabalık geldi, dalga gibi vurup geçiyordu sanki. Ben saat 11.30-12.00 gibi camdan baktım yukarıya, kalabalık çekti arabayı, molotof attılar tutuşmadı, aracı 7 teneke benzinle tutuşturdular. Ben oradan bakıyorum, inemiyorum aşağıya. İtfaiye geldi, itfaiyenin yolunu engellediler yansın diye. Dün akşamdan beri bizim yanımıza ne kaymakam, ne savcı, ne belediye başkanı gelip de derdimize ortak olmadılar. Burada bizim suçumuz ne? Siyasetçiler hepsi koltuk derdinde ama başımıza böyle bir iş gelince hiçbirini yanımızda göremiyoruz.”

ARABA BULAN KAÇIYOR

Kentten göçlerin başladığını anlatan Ekici, “Ben arabanın kalkmasını bekliyorum dün akşamdan beri göçler başladı. Araba bulan kaçıyor dün akşamdan beri. Ben 5 çocuğumu hanımımı bir arkadaşla gönderdim, ben de bu aracın başını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI

Öte yandan aynı mahallede yaşayan bazı görgü tanıkları ise dün gece yaşanan gerginlikte silah sesleri duyduklarını anlattı. Yakılmak istenen evlerin hemen yanında yaşayan bir kadın, gece gerginlik tırmanınca çocuklarını koridora getirdiklerini ve olaylar yatışana kadar orada beklediklerini söyledi. İsmini vermek istemeyen kadın, ilk başlarda göstericilerle tarım işçileri arasında biraz gerginlik olduğunu ancak göstericiler çok kalabalık olduğu için tarım işçilerin evlerinden çıkmadıklarını söyledi. Aynı kadın göstericilerden yaralananlar da olduğunu söyledi.

OLAY YERİ İNCELEME 12.00 GİBİ GELDİ

Olay yeri inceleme ekipleri de dün gece araçların ve evlerin yandığı mahalleye bugün 12.00 sıralarında geldi.